MULTIETNIČKO DRUŠTVO SE NE GRADI DEMONSTRACIJOM SILE: Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala na napade na Srbe u Kosovskoj Mitrovici

D. Z.

28. 09. 2021. u 08:36

JUČERAŠNjI napad na grupu Srba koji su otišli u južni deo Kosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove prava je slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom „Kosovu“, koje je godinama građeno na otrovnoj i bezumnoj mržnji prema srpskom narodu i svemu što je srpsko.

МУЛТИЕТНИЧКО ДРУШТВО СЕ НЕ ГРАДИ ДЕМОНСТРАЦИЈОМ СИЛЕ: Канцеларија за Косово и Метохију реаговала на нападе на Србе у Косовској Митровици

Foto EPA

- Ovaj nedopustivi incident nastavak je i posledica bezumnih akcija Prištine, čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na severu KiM.

Ovo je jutros povodom napada na grupu Srba u južnom delu Kosovske Mitrovice, koji se dogodio juče po podne, saopštila jutros Kancelarija za Kosovo i Metohiju. U saopštenju se navodi da se multietničko društvo ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima, kao i da je ovih dana postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje.

- Oni koji pozivaju „dve strane“ na deeskalaciju neka danas, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da „drugu stranu“ u ovom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava. Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, jer napad na svakog Srbina na Kosovu i Metohiji je napad na čitav srpski narod, a inspiratori hajke na naš narod odgovaraće za to što čine - zaključuje se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega