SKANDAL USRED BEOGRADA: Kurtijeva žena promovisala svoju knjigu

Tanjug

23. 09. 2021. u 13:08

KNjIGA „Ideja slobode i 'samoopredeljenje'” Rite Augestad Knudsen, supruge tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija, promovisana je danas u Beogradu, a tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja.

СКАНДАЛ УСРЕД БЕОГРАДА: Куртијева жена промовисала своју књигу

Aljbin Kurti / Foto Tanjug-AP

Autorka koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored Sonje Biserko učestovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Ljuljzim Peći, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Autorka je između ostalog rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su se značajne izjave u XX i početkom XXI veka na temu „samoopredeljenja” odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad