POVEĆAVA SE BROJ OKUPLJENIH SRBA NA JARINJU: Helikopteri Kfora nadgledaju situaciju

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 10:10

PRIPADNICI specijalnih jedinica Rosu smenili su se oko jedan sat iza ponoći, a noć je protekla bez ikakvih incidenata.

ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ОКУПЉЕНИХ СРБА НА ЈАРИЊУ: Хеликоптери Кфора надгледају ситуацију

Foto: D.Z.

Osim pripadnika Rosu, situaciju na severu Kosova pratio je i KFOR, koji je takođe patrolirao helikopterom.

Glavni magistralni putevi koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak blokirani su teškom mehanizacijom, koju su nezadovoljni građani postavili u ponedeljak ujutru nakon dolaska pripadnika Rosu na ova dva prelaza sa namerom da sprovedu odluku kosovske vlade o oduzimanje srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu i zamenu tablica iz Srbije probnim tablicama RKS.

Kako se navodi, broj demonstranata se tokom noći smanjio zbog niskih temperatura, ali su mnogi ostali oko vatri koje su zapalili.

U međuvremenu, putevi koji vode do Jarinja, kao i ka Brnjaku, i dalje su blokirani dugim redovima teške mehanizacije koju su tamo postavili Srbi.

Bonus video:

Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

 

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024