MEĐUSTRANAČKI DIJALOG JE ZAVRŠEN: Dačić - Ispunili smo sve što je tražio EP, Vučić bi trebalo da uhapsi sve koji rade protiv države

Tanjug

20. 09. 2021. u 00:37

MEĐUSTRANAČKI dijalog sa evroparlamentarcima je završen, on se neće nastaviti, a vlast u Srbiji je prihvatila sve što je Evropski parlament tražio, izjavio je večeras predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

МЕЂУСТРАНАЧКИ ДИЈАЛОГ ЈЕ ЗАВРШЕН: Дачић - Испунили смо све што је тражио ЕП, Вучић би требало да ухапси све који раде против државе

Foto: PrintskrinTV Pink

Dačić se u emisiji Hit tvit osvrnuo i na izjavu bivšeg lidera Pokreta slobodnih građana i nekadašnjeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića, ocenivši da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da uhapsi sve za koje postoje dokazi da su radili protiv državnog sistema.

Kada je reč o međustranačkom dijalogu, istakao je da su se evroparlamentarci u jednom trenutku naljutili i napustili sastanak.

Kako je objasnio, prvog dana dijaloga je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas napustio sastanak jer, kako je rekao, nije hteo da se razgovara o predlogu evroparlamentaraca, već o zahtevima dela opozicije.

Dačić je dodao da su drugog dana, kada je trebalo da se izjašnjava o predlogu evroparlamentaraca, iz opozicije negodovali da to nije u skladu sa njihovim željama.

- Evroparlamentarci su se naljutili i napustili sastanak. Knut Flekenštajn je napustio sastanak jer su ih vređali, jer su rekli da to nije dogovor sa opozicijom nego evroparlamentaraca sa vlašću. Maltene su ih ponizili. Onda je Tanja Fajon ustala, pa je data pauza od desetak minuta i dogovoreno je da se ne izjašnjavamo o tome - rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da je dogovoreno da u Republičkoj izbornoj komisiji bude dodato šest novih članova, kao i da je vlast pristala da se formira privremeno nadzorno telo, koje bi imalo monitoring nad medijima, a pre svega nad javnim servisom. On je rekao da je Đilas rekao da ta partija neće sarađivati sa svim strankama koje budu učestvovale u Republičkoj izbornoj komisiji i nadzornom telu za medije.

- Imate neke stranke koje bi to možda i prihvatile, ali onda će biti na stubu srama kod Đilasovih medija - rekao je Dačić.

Povodom izjave Saše Jankovića, Dačić je rekao da je širok dijapazon onih ljudi koji bi mogli biti ti koji rade protiv Vučića.

- Da li su to ambasadori ili kao politički savetnici, a u stvari predstavnici obaveštajnih službi, to je drugo pitanje - rekao je Dačić.

Ukazao je da su dve stvari bitne u ovom slučaju.

- Prvo plan gde konstatujete da li vam odgovara ili ne odgovara, ako ne, kako bi mogao biti srušen, da li uz pomoć opozicije, pa onda pomažete opoziciju kao što je bilo u vreme Miloševića...Ako nemate tu šansi, tražite nekog ko bi mogao iznutra da povede puč. Ovde se pominje i smrt, što je morbidno da bilo koji ambasador, političar, a naročito bilo ko iz redova vladajuće strukture zna nešto o tome i prisustvuje tome, to je izdaja velikih razmera - rekao je Dačić.

Dačić smatra da Vučić treba da uhapsi sve za koje postoje dokazi da su radili protiv državnog sistema.

- To je rušenje ustavnog poretka - zaključio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u briselskom sprorazumu - mrtvo slovo na papiru