VULIN ODGOVORIO NA NAPADE: Zašto hrvatskim zvaničnicima smeta srpska zastava?

Novosti online

15. 09. 2021. u 13:42

ISTINA o takozvanom domovinskom ratu je neupitna, to je građanski rat koji su pokrenuli Hrvati, a završen je hiljadama mrtvih srpskih civila i najvećim etničkim čišćenjem u operaciji "Oluja", rekao je srpski ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, odgovarajući na nove napade na Srbe i predsednika Srbije koji stižu od zvaničnika iz Hrvatske.

ВУЛИН ОДГОВОРИО НА НАПАДЕ: Зашто хрватским званичницима смета српска застава?

Foto: Printskrin Elta TV

- Kada god sam govorio o "srpskom svetu" kao jedinoj brani da se u zvaničnu hrvatsku politiku ne vrati ustaška ideologija, bio sam osporavan, a sada se jasno vidi da nije problem u ideji "srpskog sveta", već je spor u samom postojanju Srba i našoj potrebi da budemo ujedinjeni - naveo je Vulin.

- Isticanje srpske zastave je samo povod za napade na Srbiju i Vučića, a uzrok je jačanje Srbije i objedinjavanje Srba pod vođstvom predsednika svih Srba Aleksandra Vučića. Da Hrvatska ima problem sa danima zastava i jedinstava, zar ne bi šiptarski Dan zastave do sada izazvao hrvatske zvaničnike da nešto zabrane ili bar prokomentarišu. Ustaše smatraju da je samo Srbin koji ne sme da kaže da je Srbin dobar Srbin, a još bolji je kada je proteran ili mrtav. Napadati srpski Dan jedinstva i zastave je kao da tražite od srpskih Hrvata da nemaju svoju zastavu, ime i praznike. Srpskim Hrvatima u Srbiji niko ne brani da ističu i čuvaju svoju naciju, zašto se onda Srbima brani da budu Srbi u Hrvatskoj ili gde god da žive? - upitao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

BONUS VIDEO - DAN SRPSKOG JEDINSTVA U STUDENJAKU: Studenti uz "Bože pravde" raširili našu zastavu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)