GOMELJ SLAVI 879.ROĐENDAN: Predstavnici Novog Sada na svečanostima u beloruskom gradu -pobratimu

J. S.

12. 09. 2021. u 13:38

BELORUSKI grad Gomelj,grad pobratim Novog Sada,obeležio je ovog vikenda 879. godišnjicu od osnivanja a svečanim programima prisustvuje i predsednica novosadske Skupštine Jelena Marinković Radomirović.

ГОМЕЉ СЛАВИ 879.РОЂЕНДАН: Представници Новог Сада на свечаностима у белоруском граду -побратиму

Foto: Skupština Grada NS

U okviru posete i obeleževanja Dana Gomelja, predsednica Skupštine Novog Sada prisustvovala je zvaničnom prijemu gde je zvaničnicima beloruskog grada, u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića čestitala Dan grada i uručila prigodan poklon, rekavši da Novi Sad ima puno prijatelja, a Gomelj je jedan od njih.

-Odnosi bratskih gradova uvek su duboki i snažni, a verujem da možemo u budućnosti da ih dodatno produbimo. Ima mnogo oblasti i dodirnih tačaka sa Gomeljom, ne samo Novi Sad, već čitava gomeljska regija. Ima mnogo tema o kojima možemo da razgovaramo, uputimo ustanove i insitucije jedne na druge, razmenimo iskustva i ideje - istakla je Marinković Radomirović.

Posle prijema predsednica novosadskog parlamenta prisustvovala je otvaranju svečane ceremonije Dana Gomelja, organizovane na gradskom keju na reci Sož, a potom i prezentaciji projekta „Gomelj je savršen“. U okviru Dana grada organizovana je i izložba tehničkih dostignuća Gomelja, kao i festival „Mesa i mleka.

Povelju o bratimljenju Novi Sad i Gomelj potpisali su 2013. Godine.

BONUS VIDEO: 

Miloš Biković na dodeli Nagrade grada Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini