FIDELMA DONLON NA KOSOVU: Proces prijave žrtava traje

D.Z.

09. 09. 2021. u 12:46

KOSOVSKA Mitrovica (četvrtak, 9. septembar) - Žrtve se mogu i dalje prijavljivati za učešće u postupcima našeg suda i uveravam sve da je proces prijave poverljiv i siguran. Služba za učešće žrtava je spremna pomoći i odgovoriti na sva pitanja na poverljivoj osnovi.

ФИДЕЛМА ДОНЛОН НА КОСОВУ: Процес пријаве жртава траје

Foto I. Radulović

 - Ovo je izjavila sekretarka Specijalnog suda za zločine “OVK” u Hagu dr Fidelma Danlon, koja je sa predsednicom Specijalizovanih veća ovog suda u okviru posete Kosovu u četvrtak (danas) boravila u Kosovskoj Mitrovici, gde su učestvovale u interaktivnom susretu sa civilnim društvom i novinarima. Predstavnice Specijalizovanih veća suda u Hagu objasnile su aktivnosti ovog suda, odnosno na koji način sud obezbeđuje pravične, nepristrasne, nezavisne i bezbedne postupke.

 - Od početka svog rada Specijalizovano veće Kosova sprovodi aktivnosti sa ljudima iz zajednica širom Kosova. Tokom svoje prve posete nakon početka sudskih postupaka, predsednica i sekretarka su smatrale da je od vitalne važnosti nastaviti praksu odlazaka tamo gde ljudi žive, kako bi sud i njegov rad bili dostupni javnosti - istakla je Trendofilova na konferenciji čije je izlaganje, zbog korona virusa, osim uživo bilo moguće pratiti i onlajn. Sekretarka Specijalizovanih veća Kosova dr Donlon govorila je o postojećem sistemu zaštite svedoka, učešću žrtava i tome kako Sekretarijat osigurava upravljanje pritvorskim objektom u skladu sa svim međunarodnim standardima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo