OTKRIVENI PODACI SRPSKIH SLUŽBI: Proces u Hagu protiv Gucatija i Haradinaja, čelnika udruženja veterana tzv. OVK

V.N.

03. 09. 2021. u 08:45

U DOKUMENTIMA koja je prošle godine nepoznati čovek doneo u udruženje veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nalaze se poverljivi zahtevi za pomoć u krivičnim istragama koje je posebna istražna radna grupa uputila srpskim vlastima, dokumenti naših institucija sa odgovorima i imenima svedoka, detaljne informacije o zločinima...

ОТКРИВЕНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ СЛУЖБИ: Процес у Хагу против Гуцатија и Харадинаја, челника удружења ветерана тзв. ОВК

Foto: Ž. Knežević

Ovo je, kako prenose prištinski mediji, juče objavilo Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, koje je za objavljivanje poverljivih informacija optužilo čelnike udruženja Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja. Oni se terete za ometanje rada tužilaštva i zastrašivanje svedoka.

Hisni Gucati, Foto: Printskrin

Hisni Gucati, Foto: Printskrin

Među dokumentima su i kopije srodnih dokumenata sa suđenja održanih na KiM i u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju, a koja su u vezi sa predmetima ratnih zločina.

- U dodatnih 930 stranica bio je veliki broj zahteva i drugih dokumenata na srpskom jeziku koji sadrže imena svedoka i potencijalnih svedoka - preneli su kosovski mediji.

Tužilaštvo je ocenilo da je objavljivanjem dokaza tokom 19 dana na konferencijama i televizijskim programima i društvenim mrežama sudski proces narušen, kao i da je naneta šteta svedocima.

U Hagu je juče nastavljeno pripremno ročište pred početak suđenja Gucatiju i Haradinaju. Oni su u pritvoru u Hagu od hapšenja 25. septembra 2020. na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove