VUČIĆ IM SMETA JER ZNAJU DA GA NIKADA NEĆE POBEDITI Orlić - Predsednik je garancija da se Srbija neće vratiti u vreme mraka i pljačke

Tanjug

30. 08. 2021. u 13:12

ČLAN Predsedništva SNS Vladimir Orlić najavio je danas da će za 14 ili 15 dana biti održan Glavni odbor SNS, na kojem će biti doneta odluka o održavanju izborne Skupštine stranke koja će, kako je potvrdio, biti između 21. i 24. oktobra, kao i o izboru lokalnog stranačkog rukovodstva.

ВУЧИЋ ИМ СМЕТА ЈЕР ЗНАЈУ ДА ГА НИКАДА НЕЋЕ ПОБЕДИТИ Орлић - Председник је гаранција да се Србија неће вратити у време мрака и пљачке

Foto: Tanjug/S. A.

Orlić je kazao da su dva predloga o izboru lokalnog rukovodstva stranke - jedan da se to učini na jesen, a drugi posle izbora na proleće sledeće godine, a da će konačna odluka biti doneta na Glavnom odboru.

Naveo je da će na sednici Glavnog odbora biti precizno uređeno i kako će biti organizovana Skupština stranke, jer je, kako kaže, reč o prezicnim procedurama i o suštinskoj demokratiji.

- Hoćemo da se dobro pripremimo za izbore u martu i aprilu sledeće godine, a između 21. i 24 . oktobra ne samo da ćemo pružiti priliku svim članovima stranke da se izjasne o tome kako vide najviše stranačke organe u budućnosti, nego ćemo govoriti i o programskim rešenjima i kako vidimo Srbiju u godinama koje dolaze - rekao je Orlić na konferenciji za medije u sedištu SNS.

Kazao je da će se na Skupštini stranke baviti rezulatima i poslovima koje su obećali narodu, a šta je od toga realizovano, kao i o projektima Srbija 2025, ali i o Srbiji 2030 i planovima koje treba da se uspostave, a važni su za budućnost zemlje.

- Da održavamo taj dobar ritam i dinamiiku koju smo upostavili, a koja čini Srbiju boljim mestom za živott. Sa tim rezultatima izaći ćemo pred narod u martu i aprilu sledeće godine - rekao je Orlić.

Naglasio je da će SNS kao i do sada voditi pozitivnu kampanju i da će sa ponosom izaći sa rezultatima, kao što si neuporediva bolja ekonomija, bolja investiciona klima, nova radna mesta, veće plate i penzije.

- Naše programe ćemo sa zadovoljstvom da sučelimo sa onima koji su umeli samo da pričaju, viču, prete da će ponovo da posežu za nasiljem kako bi srušili sve dobro što smo postigli i sprečili da nastavimo da napredujemo i da unapred unište sve pozitivno što planiramo da radimo - rekao je Orlić.

Na pitanje kakve promene očekuje na Skupštini, pre svega kada je reč o potpredsednicima stranke, uz konstataciju i da je lider SNS Aleksandar Vučić ranije najavljivao mogućnost povlačenja sa čela stranke, Orlić je kazao da SNS uvek u demokratskom postupku čuje šta kažu članovi, uvaži svačije mišljenje i svaki predlog stavi na glasanje.

- Kod nas postoji demokratija u suštinskom smislu i na to smo ponosni. Nismo privatno tajkunsko preduzeće koje se lažno prodaje da je politička stranka - rekao je Orlić i dodao da je Stranka sloboda i pravde Dragana Đilasa ''privatna firma'', u kojoj su zaposleni Marinika Tepić, a ne stranka.

Orlić je kazao da taj deo opozicije najviše brine da li će Vučić ostati na čelu SNS i da mu je to apsolutna opsesija jer im je, kako kaže, Vučić glavna prepreka da ponovo dođu na vlast.

- Nikada ga neće pobediti, znaju da je to tačno i zato im je on meta - rekao je Orlić.

Naveo je da narod zna da je Vučić garancija da se Srbije neće vratito u vreme mraka, pljačke i "dranja kože" poštenom svetu i da narod zato podržava politiku koja suštinski menja Srbiju nabolje.

- Imamo velike planove za budućnost i da mnogo toga uradimo zajedno sa narodom, a tu uspešnu politiku predvodi i predvodiće Alekdandar Vučić - kazao je Orlić.

 

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (22)