GORAN RAKIĆ O NAPADU NA SRPSKOG DEČAKA: Strašno je da deca poput Mihajla žive u strahu u 21. veku

D.Z.

23. 08. 2021. u 20:14

DANAŠNjI napad na dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Mihajla S. u Kamenici je sramni i podmukli udarac na naš opstanak i ostanak na ovim prostorima, jer su napadi na decu, poput ovog današnjeg, udarci tamo gde najviše boli.

ГОРАН РАКИЋ О НАПАДУ НА СРПСКОГ ДЕЧАКА: Страшно је да деца попут Михајла живе у страху у 21. веку

Foto Tanjug

Ovo je povodom današnjeg napada grupe albanskih dečaka na dvanaestogodišnjeg Mihajla S. iz Kosovske Kamenice u saopštenju za javnost istakao Goran Rakić predsednik Srpske liste. On je dodao da svi relevantni faktori na Kosovu i Metohiji moraju biti svesni činjenice da su ovakvi napadi kap koja preliva čašu i da sem straha od napada na Srbe postoji još veći strah od ćutnje institucija na Kosmetu koje treba da brinu o bezbednosti svih građana, a zatvaranje očiju pred ovakvim problemima ohrabruje one koji incidente čine, da nastave u svojoj očiglednoj nameri zastrašivanja Srba.

- Zahtevam od nadležnih da reaguju odmah jer će ako neko bude stradao reakcija biti uzaludna. Srbi imaju pravo da mirno žive na svojim imanjima i to im pravo niko ne može osporiti. Žalosno je da se u svakodnevici našeg naroda kao uobičajeno postavlja pitanje šta nas sledeće strašnije od fizičkog napada očekuje - konstatuje u saopštenju za javnost predsednik Srpske liste Goran Rakić i opominje da  glas protiv ovog ali i svih prethodnih napada moraju podići i međunarodne institucije i organizacije, jer je vremena za čekanje sve manje, a srpskog narodu je dozlogrdilo da svi napadi na decu, ljude, imovinu naših građana ostaju bez kažnjavanja odgovornih.

- Strašno je, poštovani predstavnici međunarodne zajednice, da deca, poput Mihajla u 21. veku žive u strahu od novog dana, umesto da mu se raduju i maštajući grade planove o boljoj budućnosti svih nas - zaključuje u saopštenju za javnost predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)