NI BiH NIJE UHAPSILA ORIĆA: Oglasio se MUP povodom zahteva BiH za izručenjem državljanina Srbije Duška Kornjače

J.S.

21. 08. 2021. u 21:38

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Srbije, saopštilo je večeras da postupa isključivo u skladu sa zakonom, a ne po nalogu izdatom od strane bilo koje televizije, uključujući i televizije N1 Beograd ili Sarajevo, te da ne postoji zakonski osnov za postupanje po poternici BiH koja se odnosi na državljanina Srbije Duška Kornjaču koji inače živi u Novom Sadu.

НИ БиХ НИЈЕ УХАПСИЛА ОРИЋА: Огласио се МУП поводом захтева БиХ за изручењем држављанина Србије Душка Корњаче

Foto: I. Mitić

Naime, pozitivno zakonodavstvo Republike Srbije, osim u slučaju saradnje sa Haškim tribunalom, ne dozvoljava izručenje osumnjičenih za ratne zločine.

Međudržavni sporazum između Republike Srbije i BiH o uzajamnom izručenju, takođe ne dozvoljava izručenje svojih građana kada je u pitanju sumnja za krivično delo ratnog zločina. Jasno je definisano da krivična dela ratnog zločina ne potpadaju pod sporazum.

- Odgovor na pitanje zašto srpska policija nije uhapsila Duška Kornjaču, za kojim je Bosna i Hercegovina raspisala poternicu, jednak je odgovoru na pitanje zašto policija BiH nije uhapsila Nasera Orića iako je i za njim Srbija raspisala poternicu - navedeno je u saopštenju MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!