NOVI INCIDENT NA KOSOVU: Grafiti prema spomen ploči knezu Lazaru (FOTO)

D. Z.

05. 08. 2021. u 15:33

U OPŠTINI Ranilug, u selu Prilepac, rodnom mestu srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića ispisani su grafiti „UČK“, „Kosovo je Albanija“, „Adem Jašari“.

НОВИ ИНЦИДЕНТ НА КОСОВУ: Графити према спомен плочи кнезу Лазару (ФОТО)

Foto: KKiM

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju grafiti su ispisani na mestu koje vodi ka spomen ploči knezu Lazaru, a ovo znamenje su huligani lomili već nekoliko puta pa je meštani postavljaju samo uoči obeležavanja Vidovdana i isti dan je skidaju i sklanjaju.

- Jasno je da ovo spomen mesto ima veliki istorijski i emotivni značaj za Srbe na Kosovu i Metohiji, te ovakvo skrnavljenje od strane albanskih ekstremista šalje jasnu poruku verske i nacionalne mržnje i nepoštovanja srpskih svetih mesta. Poštovanje verskih objekata i mesta znamenja jednog naroda civilizacijska su tekovina i preduslov toleranciji i mirnom suživotu - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opominju da su se incidenti, među kojima su brojni slučajevi ispisivanja grafita koji slave ovu terorističku organizaciju intenzivirali ove godine, na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje, a o istima obaveštava i sve međunarodne organizacije koje deluju na terenu, kao i zvaničnike u Briselu.

- Neophodno je da sve međunarodne organizacije, koje su u obavezi da osiguraju bezbednost srpskog naroda na KiM, pojačaju svoje prisustvo, posebno u mešovitim sredinama kako bi se ovakvim provokacijama stalo na put, a srpskom narodu omogućio miran život - dodaju iz Kancelarije za KiM. Inače, slučaj je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se počinioci ovog ekstremističkog čina, ali i drugih incidenata usmerenih prema srpskom narodu i svetinjama u pokrajini uhapse i adekvatno sankcionišu, jer politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa svim ekstremistima da seju rasnu i versku mržnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)