SVEDOČIĆE O SKANDALIMA EULEKSA: Tužilateljka Marija Bamije hože da progovoori o nepravilnostima u radu misije EU nsa Kosovu

Tanjug

03. 08. 2021. u 23:38

Euleksova tužiteljka Maria Bamije poslala je zahtev predsedniku Odbora za zakonodavstvo u Skupštini Kosova Adnanu Rustemiju u kojem, kao i sudija Malkolm Simons, želi da svedoči o nepravilnostima i skandalima u radu EU misije na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

СВЕДОЧИЋЕ О СКАНДАЛИМА ЕУЛЕКСА: Тужилатељка Марија Бамије хоже да проговоори о неправилностима у раду мисије ЕУ нса Косову

Foto: AP

- Svedočila sam pred Evropskim parlamentom, ne želim da ponavljam svedočenje, već ga mogu priložiti ukoliko me pozovite“ - navela je u zahtevu Bamije, prenosi Kosovo onlajn.

Istakla je da, kao i sudija Simons, nije dobila nikakav odgovor u vezi sa navodima koje je iznela protiv Euleksa u Londonu, kao ni od britanskog ministarstva spoljnih poslova, u vezi sa njihovim propustom da je zaštite od represivnih akcija Euleksa.

- Oni su tvrdili da Euleks nije pravno lice i da britanski sudovi nemaju nadležnost da razmatraju te predmete -, navela je između ostalog Bamije.

Dodala je da su zbog pandemije odloženi sudski procesi i izrazila nadu da će kosovski parlament razmotriti njen predlog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)