VUČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA: "Verujem u pravosudni sistem naše države!"

Novosti online

03. 08. 2021. u 10:24

POTPREDSEDNIK Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, povodom optužbi kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika i njima bliskih političara i njihovih medija.

ВУЧЕВИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Верујем у правосудни систем наше државе!

FOTO: Ataimages

Inače, Vučević je krivičnu prijavu podneo kako bi građani i u sudskom postupku jasno videli sve dokaze, kao i ko laže i zašto to čini.

- Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države - rekao je Vučević i naveo da će na ovaj način biti otkriveno sve o klanu Belivuk-Miljković.

Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio - dodao je Vučević.

- Moje pravo je da navedem dokaze na osnovu kojih sam na koncipirao krivičnu prijavu koju sam podneo. Tužilaštvo je jedino koje ima pravo da podnese tu kvalifikaciju. Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. Koncipiramo kriviču prijavu kao inicijalni akt da se otkrije ima li veze najvišeg državnog vrha sa klanom Belivuka - kaže Vučević.

- O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo Krik, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali - rekao je Vučević i dodao da je optužnica koncipirana na osnovu onoga što su pojednini mediji navodili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)