VUČIĆ PROŠETAO SKOPLJEM SA RAMOM I ZAEVIM: Građani prilazili srpskom predsedniku (FOTO)

Novosti online

28. 07. 2021. u 18:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen".

ВУЧИЋ ПРОШЕТАО СКОПЉЕМ СА РАМОМ И ЗАЕВИМ: Грађани прилазили српском председнику (ФОТО)

Foto: Printskrin TV Pink

Vučić je najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini Šengen", ali da je još važnije da će biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.

Foto: Printskrin TV Pink

Kako je rekao, mnogo je važnija suština od imena inicijative, a to su tri sporauzma - za dalje ukidanje barijera i ubrzanje dobara i usluga tri zemlje, zatim drugi sporazum za zajedničku prevenciju, delovanje i pomoć i podršku u prirodnim katastrofama, kao i treći za ukiranje radnihi dozvola kako bi se naprarvilo slobodno tržište rada na tetioriji tri zmelje.

Nakon izjava za medije, lidera Srbije kraj Vardara sačekao je domaćin, premijeri Severne Makedonije i Albanije, kao i gradonačelnik Skoplja. Sva trojica otkriće šta se može očekivati od sastanka.

Predsednika Srbije pozdravili su i slučajni prolaznici koji su Vučiću izrazili poštovanje.

Vučiću su prišli i Srbi sa Kosova i Metohije, tačnije iz Štrpca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)