ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Auto-putevi od Šumadije prave čvorište regiona

Novosti online

20. 07. 2021. u 21:05

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić obišao je Aranđelovac, Raču i Kragujevac u sklopu obilaska Šumadijskog okruga. Šapić je u obraćanju Aranđelovčanima istakao važnost izgradnje novog šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe".

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Ауто-путеви од Шумадије праве чвориште региона

Foto: Novosti

- Auto-put će sa jedne strane ići trasom Mladenovac – Orašac – Aranđelovac, a drugom Lazarevac – Aranđelovac odakle dalje nastavlja ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru. Dakle, čvorište će biti upravo ovde u Aranđelovcu što će stanovnicima ovog kraja omogućiti lakšu komunikaciju sa svim delovima Srbije -rekao je Šapić i dodao da su za ovaj projekat važne pristupne saobraćajnice do i od manjih mesta kako bi svi mogli da koriste "Karađorđa" bez ozira da li žive u selu ili gradu.

Šapić je obišavši Kragujevac naglasio važnost izgradnje obilaznice oko ovog grada.

- Izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnja puta od Kragujevca do Mrčajevaca je infrastrukturni projekat od izuzetne važnosti za Šumadiju. Osim što će rasteretiti saobraćaj u samom centru Kragujevca, smanjiti vreme putovanja, poboljšati uslove vožnje, ovaj posao će doprineti napretku investicionih ulaganja u infrastrukturu kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog razvoja čitavog područja - rekao je Šapić.

On se osvrnuo i na jučerašnji dijalog između Beograda i Prištine održanom u Briselu pod medijacijom predstavnika Evropske unije.

- Ponovo se pokazalo ko je destabilizujući faktor a ko to, u stvari, nije. Predsednik Vučić je prihvatio sve tri, unapred, predložene tačke od strane Evropske unije, a Albanci nisu hteli da se obavežu čak ni da će se uzdržati od provokativnih akcija. Očigledno je da su predstavnici Albanaca došli da se ne dogovore ni oko čega, a Srbija po ko zna koji put pokazuje otvorenost i spremnost na razgovore i kompromis. Traže od nas suočavanje sa prošlošću koju definišu isključivo kroz svoju lažnu prizmu, pri tom sami nisu spremni da se suoče sa realnom sadašnjošću, a kamoli na razgovore o nekoj budućnosti - zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)