DRAKONSKE KAZNE ZA SRBE BEZ DOKAZA: Oglasila se Kancelarija za KiM nakon presude Darku Tasiću

D. Z.

17. 07. 2021. u 17:10

PRIŠTINSKO pravosuđe odbilo je danas vanredni pravni lek i potvrdilo 11 godina zatvora za Srbina Darka Tasića, za navodni ratni zločin u selu Mala Kruša.

ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ ЗА СРБЕ БЕЗ ДОКАЗА: Огласила се Канцеларија за КиМ након пресуде Дарку Тасићу

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kako se ističe u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ovom presudom nastavljena je praksa Prištine da se Srbima određuju drakonske zatvorske kazne za zločine za koje ne postoje neoborivi dokazi van svake pravne sumnje, niti kredibilni svedoci.

- Jasno je da je ovakva odluka suda refleksija i dnevnopolitičkih napada usmerenih prema Srbima sa Kosova i Metohije i prakse da se srpski narod oglašava krivim po političkoj i etničkoj osnovi. Ovakve drakonske presude jednom civilu dodatno služe Prištini za kreiranje veštačkog balansa u odnosu na zločine tzv. OVK i političkog narativa o Srbima, koje albanski političari žele da proglase zločincima - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da su istovremeno, Tasiću tokom procesa povređena prava, jer je prema sopstvenom priznanju bio pretučen od strane zatvorskih čuvara novembra prošle godine, ali za takvo postupanje niko nije sankcionisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)