MINISTAR STEFANOVIĆ ČESTITAO DAN BORCA: Moramo se dičiti našom slavnom istorijom, ne smemo je prepustiti zaboravu (FOTO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 15:39

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Dan borca na svom Fejsbuk nalogu.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН БОРЦА: Морамо се дичити нашом славном историјом, не смемо је препустити забораву (ФОТО)

Foto Tanjug

- Ponosni sam potomak boraca protiv fašizma. Odrastao sam uz dedu Borivoja, koji je praktično bio dete kada je, sa svojih jedva 15 godina, krenuo u borbu za oslobađanje zemlje od okupatora. Bio je i ostao za mene pojam neustrašivosti i srčanosti. Heroj. Rastao sam s ponosom što sam dete iz antifašističke porodice i uvek ću to biti - napisao je ministar.

- Moramo se dičiti našom slavnom istorijom. Ne smemo je nemarom prepustiti zaboravu. Moramo se sećati svih kćeri i sinova naše zemlje koji su dali svoje živote u narodnoslobodilačkoj borbi. Moramo uvek i svuda glasno ukazivati poštovanje preživelim veteranima Drugog svetskog rata. Oni su žrtvovali svoju mladost za našu slobodu.

- Dužni smo da našoj deci i budućim pokolenjima prenosimo predanja o njihovom nesebičnom služenju otadžbini. Moraju znati da slobodu, bezbrižan san i mir dugujemo upravo njima, koji su izvojevali pobedu nad najvećim zlom čovečanstva zvanim fašizam.

Srbijo, srećan ti Dan borca!

- Imaš puno razloga da budeš ponosna! - napisao je na kraju ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!