SLOBODA ŠTAMPE JE ZAGARANTOVANA: Vučić prokomentarisao tvit Biljane Pilje

Novosti online

01. 07. 2021. u 13:08

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija slobodna zemlja u kojoj je zagarantovana slobode štampe i ocenio kao nepotrebnu i štetnu izjavu poslanice Biljane Pilje o novom dnevnom listu "Nova".

СЛОБОДА ШТАМПЕ ЈЕ ЗАГАРАНТОВАНА: Вучић прокоментарисао твит Биљане Пиље

Foto: D. Balšić

Vučić je to rekao nakon ceremonije obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše što se on nasao na na naslovnoj strani "tabloida" Nova i tvit poslanice Pilja taj tabloid okarakterisala kao strani mediji u kojem rade strani plaćenici.

 - Srbija je slobodna zemlja, u Srbiji je sloboda štampe zagarantovana, u Srbiji svako ima pravo da kaže šta želi, dobro bi bilo da se ponaša odgovorno i naravno da ne čini krivična dela. Nemam problem sa tim, nikada nisam tužio nijednog novinara, nijednog političara za izgovorene bezbrojne laži, neistine, falsifikate -  kazao je Vučić. Istakao je da je potpuno nepotrebna, štetna i loša izjava Biljanei Pilje i dodao da ju je lično zamolio da taj tvit obriše.

Kako je pojasnio, oni koji pripadaju najvećoj stranci u Srbiji - SNS-u sa pravom su napadali one koji su spaljivali knjigu Gorana Vesića i ne smeju da budu slični onima koji su, kako kaže, zemlju razorili. Vučić koji je preporučio Jeremiću, Đilasu i Mariniki Tepić da pročitaju Vesićevu knjigu koju je ocenio kao pristojnu, poručivši da iz nje mogu nešto i da nauče, kazao je da su tu knjigu spaljivali samo zato što im se autor nije svideo.

 - Spaljivali su knjigu i time su se dičili jer im se nije sviđao autor. Molim ljude iz najveće stranke u Srbiji da ne govore loše,mada govoriti o novinama kao o knjizi nije isti nivo, ali ih molim da ne govore loše. Imaju pravo da negiraju, da kažu da je nešto loše, ali ne smeju da vređaju novinare, da spaljuju, seku. Mi ne smemo da budemo slični onima koji su zemlju razorili - istakao je.

Vučić kaže da je Pilja vredan poslanik, veliki borac, ali je moli, kao i sve druge da vode računa o tome kako se odnose prema onima koji drugačije misle iz bilo kog razloga.

 - To mora da bude naša obaveza. Ja sa tim ne mogu da se saglasim i uvek ću da se borim protiv toga, čak i za one kojima sam svaki dan na naslovnoj strani kada više ne znaju šta da kažu. Ne zna se koji je naslov gluplji, ali bez obzira koliko su glupi uvek ću da se borim da ti besmisleni naslovi ugledaju sunce i da pokažemo narodu razliku - naglasio je Vučić.

Podsećajući na jedan od naslova - "Red Vučića, pasulja i oružja", Vučić je upitao da li na promociji naoružanja treba ljudi da jedu jastoge i špagete bolonjeze.

Ocenio je da se iz takvih naslova ništa ne razume i dodao da se ne razume ni da li je kritika zbog pasulja ili nečega drugog.

 - Ali, nije to, problem je što je Vučić i u pasulju i u oružju, slučajno vrhovni komandant, ali šta će nam da poštujemo Ustav - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024