AMBASADOR BOŽOVIĆ ČESTITAO VIDOVDAN PATRIJARHU PORFIRIJU: Slava besmrtnim kosovskim junacima i svima nevino stradalima do današnjega dana

Tanjug

28. 06. 2021. u 12:40

AMBASADOR Srbije u Podgorici Vladimir Božović čestitao je patrijarhu Porfiriju praznik Vidovdan i preneo mu pozdrave srpskog naroda i delagacija iz Crne Gore koje su danas, kako je naveo, na mučeničkom Kosovu i Metohiji sa svojom braćom.

АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ЧЕСТИТАО ВИДОВДАН ПАТРИЈАРХУ ПОРФИРИЈУ: Слава бесмртним косовским јунацима и свима невино страдалима до данашњега дана

Privatna arhiva

- Srećan praznik i slava besmrtnim kosovskim junacima i svima nevino stradalim od Kosova do današnjega dana jer je za malena zemaljsko carstvo - naveo je Božović u čestitki.

Božović, koji je iz Crne Gore proteran početkom decemba prošle godine neposredno uoči smene vlasti, patrijarha je podsetio na, kako je naveo, "veliku ranu našeg mitropolita Amfilohija nakon grubog mešanja Crne Gore i sramnog priznanja lažne države Kosovo koju nikada nije preboleo".

- Kosovski i sveto Lazarevski mit žive i u Crnoj Gori kao i u Srbiji i svuda gde žive Srbi. Slava Kosovskim junacima i svima nevino stradalim od Kosova do današnjeg dana - objavio je Božović na svom Tviter profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a