EU TETOŠI CRNU RUPU EVROPE: Ursula Fon der Lajen pisala Kurtiju

Novosti online

27. 06. 2021. u 18:47

PREDSEDNIK Evropske komisije Ursula Fon der Lajen poručila je Aljbinu Kurtiju da je neophodno da se sledeći sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga održi što je pre moguće.

ЕУ ТЕТОШИ ЦРНУ РУПУ ЕВРОПЕ: Урсула Фон дер Лајен писала Куртију

Foto AP

Ona je u pismu upućenom  Aljbinu Kurtiju navela da mu u ime Evropske unije upućuje čestitke za imenovanje na "mesto premijera" i istakla da je neophodno da se sledeći sastanak na visokom novou u okviru dijaloga održi što je pre moguće, prenosi Ekonomija onlajn.

U čestitki Fon der Lajen ističe da će nastaviti da se zalaže za liberalizaciju viznog režima za građane tzv. Kosova.

- Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i želim vam uspeh u vašem mandatu. Želimo da (tzv.) Kosovo brže napreduje na svom evropskom putu, nastavićemo da podržavamo napredak postignut u reformama. I dalje ću se zalagati za pozitivnu odluku u procesu liberalizacije viznog režima, znajući kolika je važnost ovog pitanja za građane (tzv.) Kosova - navodi se u pismu.

Ursula Fon der Lajen rekla je da pozdravlja "posvećenost Kurtija konstruktivnom uključivanju u dijalog Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom EU". Fon der Lajen je istakla da je neophodno da se sledeći sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga održi što je pre moguće jer je to, kako je navela, od suštinskog značaja za napredak na evropskom putu tzv. Kosova i Srbije.

- Radujem se zajedničkoj saradnji na unapređenju odnosa EU i (tzv.) Kosova - zaključila je evropska zvaničnica. 

U pismu se navodi da EU stoji uz tzv. Kosovo u borbi protiv pandemije koronavirusa i podrške ekonomskom oporavku kroz Plan za ekonomiju i investicije za Zapadni Balkan, usvojen u oktobru 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri