PREDSEDNIK POKRETA SOCIJALISTA: Smrt fašizmu i lažnoj istoriji!

Novosti online

23. 06. 2021. u 15:57

PREDSEDNIK Pokreta socijalista Novog Sada Dejan Lisica poručuje da članstvo Pokreta, ali i sve patriote našeg grada, neće biti neme na novo falsifikovanje istorije Drugog svetskog rata od strane hrvatskih zvaničnika.

ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА: Смрт фашизму и лажној историји!

Foto: Pokret socijalista

Dugo mi slušamo laži sa zagrebačkog kaptola, još od 1941.godine kada je krvava granica zločinačke NDH bila na Dunavu i u Sremu. Mi nismo zaboravili zločine crne legije po Starim Ledincima i da je Jasenovac punjen i iz novosadskih i fruškogorskih sela. Ali, isto tako nikada nećemo zaboraviti herojstvo od ustaša streljanih Petrovaradinskih skojevaca Hrvata koji su se borili za budućnost svog naroda u kojoj na vlasti neće biti srbomrsci i falsifikatori kao što su Plenković i Milanović.

Ako zabranjujete Srbima u Hrvatskoj ćirilicu i pravo na normalan život, ne možete nam zabraniti sećanje koje će postojati, čak i ako nam u Sremu opet zapalite crkve i srpske knjige i raspete svete mošti kneza Lazara. Ako je uslov za ulazak u Evropsku Uniju pristajanje na laži Hrvatske Vlade i proustaške istorije, onda ovaj put biramo da ne ulazimo mirno u stočne vagone koji će nas odvesti u neki novi Jasenovac.

I zato, Pokret socijalista Novog Sada poziva sugrađane da kao što branimo slobodu, branimo i istinu i sećanje, jer bez istine i sećanja nema ni slobode.

Smrt fašizmu i lažnoj istoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)