ŠEŠELJ RAZOTKRIVA PUTEVE DROGE NA BALKANU: Šta se krije ize procesa Darku Šariću i koja je uloga američke DEA? (VIDEO)

Novosti online

22. 06. 2021. u 10:24

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj tvrdi da Darko Šarić nije trgovao drogom u Srbiji.

ШЕШЕЉ РАЗОТКРИВА ПУТЕВЕ ДРОГЕ НА БАЛКАНУ: Шта се крије изе процеса Дарку Шарићу и која је улога америчке ДЕА? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Prva

- Ja mislim da je Šarićev proces jedan od najskandaloznijih procesa u poslednjih 20 godina. Zašto se sudi Šariću? Navodno zbog trgovine drogom i zbog pranja novca. Gde je on trgovao drogom? Van teritorije Srbije. Gde? Niko ne zna. Nijedna evropska država u koju je navodno prevozio drogu iz Latinske Amerike ne traga za Šarićem - rekao je Šešelj na TV Pink.

Vojislav Šešelj ističe da je Darko Šarić žrtva Amerikanaca i njihovog upliva u naše pravosudne organe. 

- Nema dokaza protiv Šarića! Ko je jedini svedok? Neki Joksa, svedok saradnik, koji je nekoliko puta uhvaćen u gnusnim lažima i neupotrebljiv je za sud. Šarić se goni i zbog pranja novca, a gde je taj novac isprljao, to niko ne zna. Kad bi se ljudi gonili zbog prljavog novca, onda bi se gonili svi investitori koji dođu sa novcem iz tih poreskih rajeva: Sa Mauricijusa, sa Šešeljevskih ostrva, iz države Vanatu i mnogih drugih... Niko od njih nije legalno zaradio novac, ako je imao potrebu tamo da ga sklanja. Ako ništa, bar je utajio porez - rekao je lider SRS.

Šešelj ističe da je protiv Šarića vođena kampanja pre hapšenja, te da se sam predao, a da mu pritvor traje 7 godina čime je prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku, a izdat je nalog za plenidbu njegove imovine. 

- Izdat je nalog da mu se uzme imovina, sve su to zaplenili i kamere su snimile. Iz svih njegovih kuća krali su nameštaj. Gledao sam još u Hagu na televiziji kako su mu krali nameštaj - kaže Šešelj.

Lider radikala kaže da ako bude bilo potrebno da se vraća ta imovina, onda treba ići kod Borisa Tadića i uzimati imovinu iz njegovog stana da se to sve vraća.

Šešelj tvrdi da američka služba DEA želi da preuzme monopol nad trgovinom drogom.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)