NA MNOGAJA LJETA: Predsedniku uručen Orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog

Novosti online

13. 06. 2021. u 13:00

PREDSEDNIKU Srbije Aleksandru Vučiću danas je, na svečanosti povodom značajnog jubileja Manastira Prohor Pčinjski - 950 godina od osnivanja, uručen Orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

НА МНОГАЈА ЉЕТА: Председнику уручен Орден Преподобног Прохора Пчињског

Foto: Printscreen

Vučiću je orden uručio episkop vranjski Pahomije.

Priznanje je Vučiću dodeljeno za sav doprinos i pokroviteljstvo nad obeležavanjem godišnjice manastira, rekao je vladika Pahomije.

Kaže da je Vučić drugi kojem je dodeljen ovaj Orden, a pre njega tim priznanjem odlikovan je preminuli patrijarh SPC Irinej.

Foto: Printscreen

 - Poslednjih nekoliko godina je zahvaljujući pokrovitelju ovog jubileja mnogo urađeno- kazao je Pahomije dodajući da je odluku od dodeli Ordena doneo eparhiski savet Vranjske eparhije, sa Sinod SPC potvrdio.

Čestitao je predsedniku i poželeo da molitve Prohora Pčinjskog pomognu da Bog njemu, kao i njegovim saradnicima, da snage i moći da u ovo teško vreme za našu državu i narod izdrže i da nastave temelje koje su postavili na tom mestu vizantijski car Diogen, srpski kralj Milutin, Aleksandar Obrenović koji je obnovio crkvu, kao i kralj Petar Oslobodilac koji je podigao kraljev konak - nastave taj hod pravoslavno - srpski na ovom svetom mestu.

Čestitamo predsedniče - na Mnogaja ljeta, poručio je Pahomije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!