ZORAN MILANOVIĆ UDARIO NA RATKA MLADIĆA! Izjava predsednika Hrvatske: Dobro je što je u zatvoru, tamo je super

Novosti online

09. 06. 2021. u 15:26

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je potvrđenu presudu generalu Ratku Mladiću na doživotni zatvor, rekavši da je "dobro što je general u zatvoru i da tamo treba da ostane".

ЗОРАН МИЛАНОВИЋ УДАРИО НА РАТКА МЛАДИЋА! Изјава председника Хрватске: Добро је што је у затвору, тамо је супер

Foto: EPA

- Neka je on tamo, lepo mu je tamo, tamo je super - rekao je Milanović u svom maniru upitan za komentar o potvrđenoj presudu Mladiću na doživotni zatvor. 

Milanović je za Mladića rekao da je sociopata i "jedan grozan tip".

- Tu ću stati da (Milorad) Pupovac ne bi imao nešto protiv mene, ali to su činjenice. Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija. Istina je jasna. Ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužilastvo navalilo na njega.Treba imati meru - rekao je hrvatski predsednik novinarima na Krku.

Dodao je da je Mladić osuđen za genocid.

- Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svako mogao reći da je počinjen genocid - naveo je Milanović, koji je, prema pisanju "Jutarnjeg lista", Srbiji poručio da je "trebalo da se zaštiti od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane".

O presudi Mladiću juče se oglasila hrvatska vlada. Vlada Andreja Plenovića je pozdravila presudu, ali je izrazila nezadovoljstvo da Mladić nije kažnjen i za, kako su naveli, "počinjena zlodela u Hrvatskoj", kao i da je među osuđenim optuženicima u Hagu trebalo da bude i neko od zvaničnika Srbije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!