RATKO MLADIĆ JE MISLIO DA ĆE UMRETI: Imao je jednu želju - Samo da vidim decu poslednji put

Novosti online

08. 06. 2021. u 12:00

SIN Ratka Mladića, Darko Mladić, opisao je svoj poslednji kontakt sa ocem pre hapšenja.

РАТКО МЛАДИЋ ЈЕ МИСЛИО ДА ЋЕ УМРЕТИ: Имао је једну жељу - Само да видим децу последњи пут

Foto: Novosti arhiva/EPA/ilustracija

Darko je tada posle dugog vremena, ponovo video oca u kući njihovog rođaka Branka Mladića (brat od strica Ratka Mladića), u selu Lazarevo u Vojvodini. 

- On je tad mislio da će umreti, hteo je da se oprosti sa mnom, da vidi decu poslednji put... Mi smo otišli kod Brankovog brata Dragana na slavu, nama Mladićima je Đurđevdan slava. Branko je mene zvao "da deca vide domaće životinje". Ja sam tad shvatio o čemu se radi. Ratko i ja smo se videli u toj kući gde je kasnije bio uhapšen, a deca su bila u dvorištu, on ih je gledao kako se igraju (Branko ih je zabavljao sa ovcama, svinjama, sa Bobijem.) To je trajalo skoro pola sata - ispričao je Darko Mladić za jedan medij. 

On je rekao i da je oca prepoznao samo po očima. General Ratko Mladić tada, od posledica moždanog udara, nije mogao dobro da kontroliše emocije.

- Nisam ga prepoznao, prepoznao sam ga samo po očima. Držao je ruku preko lica, plakao je. Od posledica moždanog udara nije ni mogao dobro da kontroliše emocije. Teško je i govorio, bio je veoma uzbuđen. To je jedan dosta težak trenutak za mene. Ja sam mu rekao da mora da se pomeri odatle, ali mi je bilo jasno da ne može da se pomera nigde - rekao je sin generala Mladića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!