NEĆEMO UVODITI SANKCIJE MOSKVI: Ivica Dačić pred poslanicima Dume

S. S. R.

02. 06. 2021. u 21:18

KAŽU nam - odreknite se Kosova i Metohije i otvoren vam je put ka EU. To nije ono što partneri kažu jedan drugom. Mi želimo da uđemo u Uniju, vredno radimo na tome i taj cilj ne menjamo, ali ne prihvatamo da na tom putu pred nas budu postavljane prepreke koje nikada nikome nisu postavljane, niti se tako nešto, kao što je priznanje nelegalne secesije, može očekivati od bilo koje suverene države.

НЕЋЕМО УВОДИТИ САНКЦИЈЕ МОСКВИ: Ивица Дачић пред посланицима Думе

Dačić govori u Dumi

Ovo je u sredu u Državnoj dumi Federalne skupštine Ruske Federacije, obraćajući se na ruskom jeziku, rekao predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

- Nećemo uvoditi sankcije Rusiji. Naša zemlja je i sama bila izložena istom takvom mehanizmu pritiska i dobro zna koliko je to nepravedno. Rusija je, baš kao i mi, čvrsto na stanovištu da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i to je već decenijama jedan od naših najvažnijih političkih oslonaca u borbi za naše interese na međunarodnoj sceni. U svakoj prilici naša zemlja iskazuje veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji za to što je u teškim iskušenjima postavila primat međunarodnog prava nad snagom međunarodne sile, čime je ostala jedan od naših najvažnijih oslonaca u globalnoj političkoj areni. Rusija je danas najveći i najuticajniji zaštitnik srpskog vrhunskog nacionalnog interesa, a to je očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Podrška Moskve je, kako je istakao, pre svega značajna u radu Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti, čiju Rezoluciju 1244 iz 1999. godine "Srbija i Rusija smatraju temeljnim međunarodni dokumentom kada je reč o KiM".

SA ŠOJGUOM O ODBRANI

Dačić se sastao i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom. Naglasili su da su snažna saradnja dveju zemalja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa. Razmotrili su i mogućnosti nastavka saradnje u okviru strateškog partnerstva Srbije i Rusije. Šojgu je ponovio podršku Moskve u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, a Dačić se zahvalio na podršci vezanoj za pitanje KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba