FLIN SUGERIŠE: U Americi bi trebalo da se desi puč kao u Mjanmaru

Novosti online

01. 06. 2021. u 08:58

NEKADAŠNjI savetnik za nacionalnu bezbednost u administraciji Donalda Trampa, Majkl Flin, sugerisao je da bi puč, kakav se dogodio u Mjanmaru, trebalo da se desi i u SAD.

ФЛИН СУГЕРИШЕ: У Америци би требало да се деси пуч као у Мјанмару

Foto: AP

Flin je to izjavio tokom konferencije u Teksasu kada mu je bilo postavljeno pitanje u vezi sa dešavanjima u Mjanmaru u februaru.

 - Želeo bih da znam zašto ono što se dogodilo u Mjanmaru ne može i ovde da se desi -  upitao je neko iz publike na konferenciji kojoj su, kako navodi "Hil", prisustvovale mnoge pristalice "Kjuanona" koji se smatra pokretom u kojem su sublimirane sve popularne teorije zavere.

To pitanje su mnogi od prisutnih pozdravili glasnim povicima, a kada su se utišali, Flin je odgovorio: - Nema razloga. Mislim, trebalo bi da se ovde dogodi.

Podsetimo, početkom februara vojska Mjanmara preuzela je vlast u zemlji na godinu dana, uvodeći vanredno stanje zbog, kako tvrde, izborne prevare.

Prethodno su uhapšeni predsednica vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i drugi visoki zvaničnici Nacionalne lige za demokratiju koja je pobedila na novembarskim izborima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)