MALI: Đilasovi eksperti prozivaju zbog neostvarenih ambicija

Tanjug

26. 05. 2021. u 17:26

MINISTAR finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke, Siniša Mali, danas je ocenio da konstantno prozivanje od strane "eksperata" Dragana Đilasa, može da doživi jedino kao potvrdu njihovih neostvarenih ambicija.

МАЛИ: Ђиласови експерти прозивају због неостварених амбиција

Foto: Ministarstvo finansija

- I za (Dušana) Nikezića i njegovog gazdu (Dragana) Đilasa karakteristično je što imaju preuveličano mišljenje o sebi. Za njih su moral i etika samo pojam. Jer, takvi jahači apokalipse, iza kojih je ostalo veliko ništa i prezaduženost zemlje, sada lažima i vređanjem pokušavaju da se predstave kao moralne gromade - navodi Mali u odgovoru na ranije saopštenje predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića.

Nikezić je u javnom obraćanju od Malog zatražio da objasni o kakvom je zlatnom dobu reč kad se u Srbiji rađa manje dece, 83 posto radno sposobnih želi da napusti zemlju, za keš kredite građani duguju 4,7 milijardi dinara, javni dug je dostigao 28,5 milijardi evra, a Hrvatska ima duplo veći standard od Srbije.

Ministar Mali u odgovoru ocenjuje da su Nikezić i Đilas "fini i tobože pošteni, a sa milionima pohranjenim na bankovnim računima raznih banaka širom sveta", te da u svojim obraćanjima "sve intenzivnije pokazuju morbidne makijavelističke crte, a ne shvataju da su ih građani odavno pročitali".

Ocenio je da od takvih poštene građane može jedino da zaboli glava, jer ne zaboravljaju kako su živeli dok su Đilas zaposleni u njegovoj firmi vladali.

- Danas građani zaista i žive u zlatnom dobu u odnosu na vreme kada ste urušavali sistem bahaćenjem i krađom. Pošten svet je tada grcao u dugovima i bio je bez posla, jer svaki četvrti građanin ove zemlje tada nije radio, pošto je stopa nezaposlenosti bila 25,9 procenata - istakao je Mali.

Dodao je da uprkos ekonomskoj krizi, koju je izazvala pandemija, Srbija prošle godine imala stopu nezaposlenosti od devet odsto.

Naveo je da je prosečna plata 555 evra, te da je danas Srbija umrežena putevima, koji se ili rekonstruišu ili grade, a plan je da samo do kraja ove godine u izgradnji bude osam auto-puteva.

- Mi kreiramo bolju budućnost za sve građane i radimo na podizanju životnog standarda, za razliku od takvih, koji su baveći se politikom kreirali bolju budućnost isključivo za sebe - naveo je on.

Poručio je Đilasu da je bar mogao da nađe portparola sa blistavijom biografijom od Nikezićeve.

Dodao je da građani Srbije nisu ludi, niti glupi i da se veoma se sećaju šta je ranije rađeno.

- Jedna je činjenica - bez vas Srbija bi odavno živela u zlatnom dobu i ne bi bilo potrebe za pokretanjem teških mera fiskalne konsolidacije 2014. godine. Vaša groteskna besramna politika odavno je postala prošlost, a građani ove zemlje nisu autodestruktivni, da bi dozvolili da takvi ponovo vladaju - naveo je on.

Mali smatra da se nikada neće zaboraviti Đilasove malverzacije prilikom izgradnje mosta na Adi, izgradnja lažne replike Terazija, Pazl grada, otimanje Pionirskog grada od dece.

On navodi da su Đilasove firme dok je bio gradonačelnik prihodovale 619 miliona evra, da je ostavio dug Beograda od 1,2 milijarde evra i deficit od 20 odsto.

Dodao je da se neće zaboraviti ni teške malverzacije sa Azotarom, zbog čega je 2012. godine bio uhapšen Zvonimir Nikezić, otac Dušana Nikezića.

- Gotovo svi članovi te porodice, vlasnici nekoliko firmi u Srbiji uglavnom konsultantskih zaradili su milijarde na poslovima sa državom. A o poštenju dotičnog Dušana Nikezića govori i činjenica da je dok je bio državni sekretar u Ministarstvu finansija njegov otac bio i član Upravnog odbora Agrobanke, koja je neslavno završila, otišavši u stečaj - naveo je Mali.

On je izjavio da je Dušan Nikezić svojevremeno imao i šest državnih funkcija jer je, kako je naveo, bio predsednik Nadzornog odbora JP EPS, predsednik Upravnog odbora „Energoprojekt Holding“, član Skupštine akcionara privrednog društva „Direkcija KS“ Beograd, član Radne grupe za praćenje i koordinaciju privatizacije „Telekoma Srbija“, kao i član Komisije za javnu nabavku usluga menadžmentskog konsaltinga.

Dodaje da je u Nikezićevo vreme Srbija zadužena skupim kreditom, sa kamatom od čak 7,25 odsto.

Mali je zaključio da su građani Srbije takve oterala u političku prošlost i da sada konačno mogu da vide zemlju u kojoj se radi i gradi, koja ne dozvoljava da joj ekonomija stane, gde se ne zatvaraju fabrike i gube radna mesta, zemlju koja je tu za svoje građane i privredu, onda kada je najpotrebnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!