BAJATOVIĆ DOBIO VISOKO RUSKO PRIZNANJE: "Medalja Puškina" od ruskog predsednika Putina (FOTO)

Branko Vlahović - od stalnog dopisnika MOSKVA

26. 05. 2021. u 13:03

VISOKO rusko priznanje "Medalju Puškina" koje se dodeljuje zaslužnim stranim građanima za doprinos za ravoj kulturnih i drugih veza kao i čuvanje tradicija u sredu je u Moskvi potpreredsednik Ruskog geografskog društva Nikolaj Kasimov svečano uručio Dušanu Bajatoviću direktoru "Srbije gasa" i predsednik Pokroviteljskog saveta Ruskog geografskog društva u Srbiji kao i dr. Miroljubu Milinčiću direktoru tog društva u Srbiji koji je inače profesor Geografskog fakulteta u Beogradu.

БАЈАТОВИЋ ДОБИО ВИСОКО РУСКО ПРИЗНАЊЕ: Медаља Пушкина од руског председника Путина (ФОТО)

Foto: B. Vlahović

Njih je predsednik Putin nagradio "Medaljama Puškina" zbog velikog doprinosa razvoju odnosa kao i organizovanju akcija čiji je cilj bolje upoznavanje istorije, kulture kao i geografije dve prijateljske zemlje Rusije i Srbije.Bajatović i Milinčić su dali veliki doprinos i u objavljivanjui više knjiga kao i organizovanju akcije "Besmrtni puk" čiji je cilj da se ne zaborave oni koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu protiv nacista i fašista.

Interesantno je da je posle Rusije koja je i pokrenula akciju "Besmrtni puk" baš Srbija imala najviše učesnika od svih zemalja gde se takva manifestacija održava.

-Za mene je ovo veliko priznanje.Čast mi je biti u Ruskom geografskom društvu na čijem se čelu nalaze predsednik Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu dokazani prijatelji srpskog naroda, kazao je Dušan Bajatović.On je istakao da sadašnje rusko rukovodstvo pruža veliku podršku Srbiji pogotovo u borni za očuvanje svoje teritorije, južne pokrajine Kosova i Metohiju.

U Srbiji su štampane brojne knjige kao i udžbenik ruskog jezika kako bi što više mladih naučilo jezik prijateljskog naroda.

Profesor Milinčić kaže da je veliko interesovanje mladih u Srbiji koji se interesuju da bolje upoznaju Rusiju.I na drugoj strani sve je više Rusa koji žele da posete Srbiju i budu u drugim krajevima na prostoru bivše Jugoslavije, pre svega u Crnoj Gori i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju