MALI: Đilas i Nikezić zaboravljaju, ali građani pamte!

Novosti online

25. 05. 2021. u 17:51

MINISTAR finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali poručio je da su lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i član njegove stranke Dušan Nikezić zaboravili da je minimalna zarada dok su oni vladali bila duplo manja nego što je danas i da ponovo pokušavaju da objasne građanima da ne treba da veruju svojim očima.

МАЛИ: Ђилас и Никезић заборављају, али грађани памте!

Foto: Ministarstvo finansija

- Demencija je u njihovom slučaju obojena lopovskom politikom kojoj teže, ali na njihovu nesreću, građani pamte - naveo je Mali reagujući na saopštenje Nikezića u kome tvrdi da građani sve gore žive.

Mali je dodao da je prosečna zarada 2012. godine bila 329 evra, danas je 555 evra, a plan je da nastavi da raste i da za četiri godine bude 900 evra, kao i da je plata medicinske sestre duplo uvećana.

- U njihovo vreme imali smo i rekordnu stopu nezaposlenosti od 25,9 procenata, što znači da je svaki četvrti čovek u Srbiji bio bez posla, dok smo mi, u godini najveće ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona imali stopu nezaposlenosti od 9 odsto - istakao je Mali.

Mali je ukazao da je šteta koju su iza sebe ostavili Đilas i njegovi zaposleni tragična, a da zahvaljujući Nikeziću Srbija danas još vraća skupe kredite, sa kamatnom stopom od 7,25 odsto, kojima nas je zadužio dok je bio državni sekretar u Ministarstvu finansija.

- Jasno je da im smeta što ćemo do kraja godine imati osam auto-puteva u izgradnji, a smeta im i realizacija projekta Beograd na vodi i svega što gradimo, jer u odsustvu političkih ideja, raste njihova nemoć koja se ogleda u konstantnom vređanju, pre svega predsednika Aleksandra Vučića - naveo je Mali.

Mali je zaključio da građani ne treba da brinu zbog, kako je ocenio, ovakvih političara u pokušaju, te da će Srbija nastaviti da gradi i stvara bolji život građana.

Dodao je da su građani zapamtili da je Đilas roditeljima u Beogradu nezakonito naplaćivao duplo veću cenu vrtića.

Mali je podsetio da se ne zaboravljaju ni lažne replike Terazija, niti Pazl grad, niti Đilasov rijaliti u Pionirskom gradu, niti činjenica da je uspeo da zaduži Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavi deficit veći od 20 odsto.

- Da ne pominjem njegovu opsesiju minutima na televizijama i druge marifetluke, zahvaljujući kojima su njegove firme prihodovale 619 miliona evra - rekao je Mali.

Mali je naveo da je još šokiran dosadašnjim saznanjima, kao i da će nadležni organi uskoro objaviti na kojim računima i u kojim zemljama je Đilas pohranio "ukradene milione od građana".

Takođe i da su iza njih ostali beda, čemer i jad, koja se dok su vladali ogledala u sramno niskim primanjima, konstantnom urušavanju, posebno zdravstvenog sistema, zatvaranju fabrika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!