Jedan od najnovijih bisera raspopa Miraša Dedeića, u intervjuu datom Hrvatskoj radioteleviziji, tiče se upravo njegovog raskošnog nepoznavanja pravoslavne dogme i uopšte funkcionisanja verskih zajednica.


Naime, Dedeić je izjavio da „Crnogorska pravoslavna crkva“ nema dovoljan broj sveštenika za eventualnu primenu popularnog Bezakona i da se taj broj kreće između 20 i 25 – čime smo ostali u dilemi da li je 20 ili 25, i u kom statusu egzistira tih diskutabilnih 4 do 5 „sveštenika“, i da li su primljeni na osnovu ugovora o delu na javnom konkursu ili po preporuci. Međutim, Dedeić pronalazi solomonsko rešenje, predlažući da, dok ne prime u „službu“ dovoljan broj „sveštenika“, u međuvremenu nastali vremenski vakuum u hramovima bude ispunjen rimokatoličkim, anglikanskim ili protestantskim službama.


PROČITAJTE JOŠ: Raspop Miraš Dedeić zapretio na hrvatskoj televiziji: Može biti rata u Crnoj Gori, Srbi su remetilački faktor, moraju da se spuste na zemlju (VIDEO)


Takođe, Dedeić nije propustio priliku da se u sred Zagreba okomi na Srpsku pravoslavnu crkvu, ističući da je veličanstvena proslava osam vekova SPC neutemeljena, ističući omiljenu režimsku floskulu o nipodaštavanju Crne Gore.


(in4s.net)