PLjEVLjA – Predsednik Skupštine opštine Pljevlja Dragiša Sokić, odbio predlog građanske inicijative da se sazove vanredna sednica lokalne skupštine koja bi raspravljala o Zakonu o slobodi veroispovesti, tvrde iz opozicije.


- Nismo iznenađeni što predsednik SO Pljevlja Dragiša Sokić nije imao demokratskog kapaciteta da se izdigne iznad uskopartijskih interesa i zakaže posebnu sednicu Skupštine na inicijativu građana. Niko od odbornika, a naročito predsednik Skupštine, nema pravo da ignoriše činjenicu da u Pljevljima nedeljama unazad u kontinuitetu između 10000 i 15000 hiljada građana svih vera i nacija miroljubivo i dostojanstveno protestuje, bez ikakvih političkih motiva i partijskih ikonografija, izražavajući tako neslaganje sa usvojenim zakonom koji deli narod-kazali su iz Kluba odbornika Demokrata Pljevlja dodajući da je strah od suočavanja sa činjenicama pred pljevaljskom javnošću bio jači, pa je DPS pobegao od rasprave na jedan nekorektan i kukavički način.


- Očito da za DPS Pljevlja deluje uznemirujuće činjenica da među građanima koji prisustvuju litijama ima najmanje dve hiljade članova DPS-a. Ali, ako ste pomislili da na ovaj način zaustavite osipanje, onda ste napravili još jednu grešku u koracima-kažu Demokrate ističući da nema te sile koja će sprečiti politički kraj Mila Đukanovića i DPS-a.


PROČITAJTE JOŠ: "Crna Gora je Kosovo, sveta zemlja osvećena krvlju prolivenom za veru": Nastavljene litije i protesti za odbranu svetinja, Vasojevići će krenuti ka Trepči (FOTO/VIDEO)- Poslednjom odlukom kojom ste pobegli od parlamentarne rasprave, ne na inicijativu odbornika, ne na inicijativu političkih partija, već na inicijativu građana, pokazali ste ne samo da vas je obuzeo strah i podele u vašim redovima, već da niste dostojni da predvodite lokalnu vlast-kazale su Demokrate.

Oni su pozvali predsednika Skupštine, da preispita svoju odluku i posluša građane, a ne one koji ne smeju ni da izađu među njih.


- Pozivamo odbornike DPS-a da kukavički ne beže od rasprave koju iniciraju građani opštine Pljevlja, ako su već sigurni u svoje jedinstvo i ispravnost svojih odluka. Parlament je mesto gdje svi odbornici treba pred licem javnosti na svaku temu da diskutuju i razmene argumente. Uzalud bežite od rasprave i od naroda, kada i sami znate da pobeći ne možete-zaključili su iz Kluba odbornika Demokrata Pljevlja.
Vladislav Bojović, predsednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije(DNP) Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta kaže da odbijanje inicijative koja je podnesena od strane građana, predstavnici vladajuće koalicije u Pljevljima kukavički su pobegli od rasprave u Skupštini opštine Pljevlja, a time i od suočavanja sa samima sobom.


- Ovim potezom odbornici vladajuće koalicije pokazali su da su im lične privilegije važnije od Crkve i vere. Štaviše, ovim postupkom oni su sami sebe isključili iz Crkve. I pored toga, još jednom ih pozivamo i poručujemo im da još nije kasno da se dozovu pameti i oglase, jer sve će proći, ali crni obraz ostaje-kazao je Bojović.


Predsednik Skupštine opštine Pljevlja Dragiša Sokić danas se nije javljao na telefonske pozive novinara.