Mitropolit Amfilohije i premijer Marković: Konsenzusom do rešenja

V.K.

24. 09. 2019. u 17:56

Митрополит Амфилохије и премијер Марковић: Консензусом до решења

Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore i Mitropolija crnogorsko-primorska nastaviće dijalog u vezi sa preporukama Venecijanske komisije koje su date na Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica

Vlada Crne Gore i Mitropolija crnogorsko-primorska nastaviće dijalog u vezi sa preporukama Venecijanske komisije koje su date na Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica. Ovo je zaključeno na sastanku premijera Duška Markovića i mitropolita crogorsko-primorskog Amfilohija koji je održan u kabinetu predsednika Vlade.


- Vlada želi da uobliči pravni sistemu skladu sa današnjim potrebama Crne Gore kao viševerskog i multikulturalnog društva. Naša obaveza je da stvorimoambijent i nasleđe koje neće biti opterećenje generacijama koje dolaze - navodi se u saopštenju Vlade, dodajući da je premijer Marković kazao da Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vernicima.


Pročitajte još: CRNOGORSKI PREMIJER: Crkve pripadaju narodu, odnosno državi! Pozitivno mišljenje Venecijanske komisije o nacrtu zakona o slobodi veroispovesti


- Zajednički interes je da se overskim pitanjima i u proceduriispunjavanja preporuka Venecijanske komisije postigne najviši stepen konsenzusa. Zbog toga sam prihvatio mitropolitovu inicijativu da se sastanemo, kao i njegov zahtev da se u vezi Predloga zakona, nakon što smo dobili mišljenje Venecijanske komisije, razgovara uz prisustvo pravnih savetnika koje je angažovala Mitropolija, saopštio je Marković.


Sastanku je prisustvovao i Zoran Pažin, potpredsednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, koji će predvoditi Vldin stručni tim u nastavku dijaloga i ispunjavanju preporuka Venecijanaca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

СЕРБ

25.09.2019. 18:36

Његово високопреосвештенство. господин Амфилохије "архиепископ Православне Цркве Црне Горе"...