Funkcioner Demokratskog fronta: Lažne najave investicija na severu Crne Gore podstiču iseljavanje

M. Drobnjak

petak, 17. 05. 2019. u 13:32

Функционер Демократског фронта: Лажне најаве инвестиција на северу Црне Горе подстичу исељавање

Foto: M. Drobnjak

Član predsedništva Demokratske narodne partije Vladislav Bojović smatra da je privreda na severu zemlje brutalno uništena i opljačkana

PLjEVLjA – Nikada slika života na severu Crne Gore nije izgledala ovako sumorno i obeshrabrujuće kao sada. Toga je očigledno svestan i sam Duško Marković i zbog toga se opet pribegava manipulaciji, saopštio je Vladislav Bojović, član predsedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta dodajući da deluje cinična i za zdrav razum prosto uvredljiva premijerova najnovija najava investicija u severnom regionu, od kojih naravno da neće biti ništa, dok god je ova vlast na sceni.


Pročitajte još:NE ZANIMA IH PORAST OBOLELIH OD KARCINOMA: Skupština Crne Gore odbila utvrđivanje posledica NATO zločina


- Privreda na severu je upravo zahvaljujući ovoj vladajućoj garnituri brutalno uništena i opljačkana, a brojni resursi su zarobljeni i devastirani u korupcionaškim dilovima i kriminalnim poslovima, kako bi se pojedinci obogatili, a većina građana dovela u situaciju da jedva sastavlja kraj sa krajem - kaže Bojović.

Prema njegovim rečima u nedostatku bilo čega čime bi ova Vlada mogla da se pohvali, otvaranje pogona za proizvodnju mineralne vode „Rada“ u Bijelom Polju nedavno je od strane Duška Markovića, a onda i u režimskim medijima, predstavljeno kao istorijska investicija u severnom regionu.


Pročitajte još:
EKONOMSKO DRŽAVLjANSTVO CRNE GORE: Prvi pasoš će dobiti ulagač u Kolašinu?


- Ispostavilo se da je ona omogućila zaposlenje svega 13 radnika, uključujući direktoricu, od kojih je većina bila u radnom odnosu-kazao je Bojović i dodao da ni uvoz flaširane vode u Crnoj Gori i pored ove „istorijske“ investicije i toliko prirodnih izvorišta nije smanjen.

Bojović ističe da ništa nema ni od obećanog drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, cementare i peletare u Pljevljima, niti je pompezno najavljeni Simens došao u Bijelo Polje, niti je otvorena mlekara u Pavinom Polju, pri čemu su milioni iz Abu Dabi fonda očigledno završili u nečijim džepovima...

- Krak autoputa od Podgorice do Mateševa koji se još uvek gradi, uz probijanje svih rokova i drastično uvećanje prvobitne cene radova, ne bi li pojedinci koji stoje iza najvećih građevinskih kompanija stavili što više miliona državnog novca u svoj džep, dok će građani kao poreski obveznici tek pokrivati nastale dugove, svakako nije nešto što može privući ozbiljne investitore - kazao je Bojović.

Prema njegovim rečima od neprijateljske politike ove vlasti prema Srbiji i u pogledu činjenice da se investicije iz Srbije prosto ne dozvoljavaju u Crnoj Gori (primer je Luka Bar), najveću štetu ima sama Crna Gora i njeni građani.

- Umesto da gradi stratešku privrednu saradnju sa Srbijom i Republikom Srpskom, dakle sa onima koji su nam najbliži, ova vlast sve čini da nanese nepovratnu štetu tim odnosima, a samim tim i svojim građanima-kazao je Bojović.

Prema njegovim rečima upravo ovakve i slične lažne najave navodnih investicija dovele su do toga da se sever ubrzano gasi i i da se mladi ljudi, izgubivši svaku nadu, masovno odseljavaju.

-Dovoljno je navesti dramatičan problem nedostatka medicinskog kadra na severu Crne Gore, posebno lekara specijalista, npr. u Pljevljima i Bijelom Polju, pa shvatiti da li je ova trodecenijska vlast strateški planirala razvoj ili uništavanje i pustošenje severa - zaključio je Bojović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije