Igalo: U Titovu vilu za 3 evra

V. V.

subota, 21. 06. 2014. u 16:33

Игало: У Титову вилу за 3 евра
Čuveno zdanje „Galeb“ u Igalu otvoreno za meštane i goste. Do sada više od 300 posetilaca obišlo vilu. Posetioci kažu da objekat više odiše setom nego luksuzom

IGALO - Prvi put posle izgradnje, 1976. godine, vila „Galeb“ ili Titova vila u Igalu, otvorena je za posetioce pre 15 dana. To se gotovo odmah ispostavilo kao odličan potez menadžmenta Instituta Igalo u čijem je ovaj objekat sastavu od 1986, jer je već više od 300 gostiju obišlo ovo lepo zdanje.

Tito je ovde boravio četiri puta. Prošle su decenije od njegove smrti, objekat nikada nije korišćen kao hotel, ali nikada nije prestalo interesovanje meštana i gostiju da obiđu Titovu vilu.

Dve godine imali su tu priliku tokom Praznika mimoze i Izložbe cveća koja je ovde priređivana, ali opet samo u određenim delovima zgrade. Sada pažnju plene najekskluzivniji delovi, prostorije u kojima je Tito održavao sastanke, gledao filmove, terase sa kojih se pruža predivan pogled na ulaz u zaliv, Titov i Jovankin apartman...

Posetioci, posebno sa nekadašnjih jugoslovenskih prostora, gotovo jednoglasno komentarišu da sve u ovom objektu, podseća na neka srećnija i mirnija vremena, pa obilazak pre ispuni nekom tihom setom nego što oduzima dah luksuzom.

Nekadašnja rezidencija Josipa Broza prostire se na 5.500 kvadrata, u parku koji ima 75.000 kvadrata. Projektovao ju je Novljanin, arhitekta Milorad Petijević.

VANREDNI TERMINI

Zbog velikog interesovanja razmišlja se i da se za organizovane obilaske otvore terapijski blok, bazen i atomsko sklonište. Cena ulaznice u koju je uključena konzumacija (sok, voda ili kafa) je tri evra.

Termini predviđeni za organizovane posete planirani ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova, zbog velikog interesovanja su dopunjeni novim - nedeljom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije