Karamarko: Jugonostalgičari moraju da nestanu!

J. Kerbler

17. 05. 2014. u 19:15

Hadezeovci su najavili da kada dođu na vlast će obnoviti podršku Sabora za obeležavanje komemoracije u Blajburgu

ZAGREB
OD STALNOG DOPISNIKA

VIŠE od 6000 članova HDZa okupio se u subotu u Zagrebu na stranačkom Saboru pre evropskih izbora, a Tomislav Karamarko je poručio da jugonostalgičari i jugofili treba da nestanu sa političke scene.

- Zemlju koju smo skupo platili danas u rukama drže oni koji je nikada nisu želeli - poručio je Karamarko, ohrabren posljednjom anketom koja pokazuje značajnu prednost HDZ u odnosu na SDP. Opozicioni HDZ sada ima podršku gotovo 23 odsto građana, dok SDP podržava svega 18,9 odsto.

- Ova lažna socijaldemokratija u Hrvatskoj, koja je zapravo jugofilija i jugonostalgija treba da ode i da se više nikada ne oporavi i vrati na političku scenu - kaže Karamarko, aludirajući na Zorana Milanovića i Ivu Josipovića.

Istovremeno, Karamarko u medijima najavljuje da će najverovatniji kandidat HDZ za predsedničke izboe biti Kolinda Grabar Kitarović, sadašnja pomoćnica glavnog sekretara NATO.

Na saboru HDZ govorio je i Žozef Dol, predsednik Evropske narodne stranke, koji je izrazio zadovoljstvo što će narodnjaci glasati za Žan-Klod Junkera za predsednika Evropske komisije.

- Socijalisti i populisti nude jednostavno odgovore i neretko su u službi stranih sila izvan Evrope. Socijalisti stvalno stvaraju dugove - kazao je dugogodišnji luksemburški premijer Junker. Dol je rekao da građani Ukrajine čeznu da postanu deo Evrope.

Hadezeovci su najavili da će, ako pobede na evropskim izborima zatražiti i vanredne izbore u Hrvatskoj, zbog katastrofalnog stanja ekonomije. Na skupu je rečeno da je Hrvatska jedina članica EU koja je nakon prijema platila članarinu, a iz fondova nije povukla ni evro. Karamarko je oštro kritikovao i Josipovića, zamerajući mu da se samo brine o svom rejtingu, a ne i o stanju u zemlji.

- Veoma brzo preuzećemo odgovornost za stanje u državi - kaže šef opozicije.

Hadezeovci su najavili da kada dođu na vlast će obnoviti podršku Sabora za obeležavanje komemoracije u Blajburgu. Podršku HDZ je uputio i Junker, ali i mađarski premijer Viktor Orban, te bivši nemački kancelar Helmut Kol.BLAJBURG I JASENOVAC

DUBROVAČKI biskup Mate Uzinić na komemoraciji u Blajburgu, koja je održana u subotu pred 7000 ljudi, rekao je da je Hrvatska danas duboko podeljena.

- Pozivan na pomirenje i praštanje i pozivam Blajburg da pruži ruke Jasenovcu.

Gotovo neverovatno, a biskup Uzinić uporedio je ustaške zločine u jasenovcu sa Blajburgom, a u Hrvatskoj reakcija oko toga uopšte nema.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Srki

17.05.2014. 23:25

Crnom Marku se jako zuri da dodje na vlast. Veliki Hrvat, Karadjoka! Ne znam samo sta ce da uradi kad dodje na vlast. Potpuno nesposoban covek za vodjenje drzave

Zika

17.05.2014. 23:35

Nisam za Karamarka ali svaka Jugoslavija jest bila tamnica svih njenih naroda a najvise srpske nacije.

Karagruja

18.05.2014. 00:03

@Zika - Jest bila tamnica srpskog naroda.Morala je trpeti ostale nacije,kojima je donela slobodu,napredak u svakom pogledu...A kako su uzvratili?Gore nego bugari nozem u ledja.I prestani se lazno predstavljati i napisi svoje pravo ime-Hrvoje!

hrvoje

18.05.2014. 14:24

@Zika - Ajde ti svom Hrvoju objasni kako to da su je jedino srbi htjeli zadržati u bilo kom obliku kada je to bila tamnica srpskog naroda.Svatko pametan i željan slobode tamnicu želi napustiti i opet svi osim srba

зокс

18.05.2014. 16:15

@Zika - hrvoje@Срби нису никако хтели Југославију у "било ком облику",него задржати оно што је српско!А све што је српско ви сте протерали!Само кажем једну ствар а то је "како сте поштено добили државу тако вас и срећно служила"!

hrvoje

18.05.2014. 17:55

@Zika - zoks ti i takvi kao ti tvrdite da hrvati ne postoje već su to pokatoličeni srbi,Uzmimo da je tako i opet po tom na dobitku su srbi,Imaju nekoliko država kao nitko na svijetu (hr, bih,mn) samo sa drugačijim imenima.Jedini problem što pokatoličeni nisu svjesni da su srbi,Na kraju važno je da ti znaš da su to srbi koji žive u raznim srbijama sa drugačijim imenom i da je to sve Srbija

Ken

18.05.2014. 22:59

@Zika - Tamnica , tako je samo za koga. nama je loše ali ipak bolje nego ikad pod vašom zaštitom. Biti sluga nekome tko je bio 500 g turski vazal ili poturica stvarno loše zvuči.

Jugoslav

21.05.2014. 23:30

@Zika - Ajde objasni Jugoslavu zašto je Srbislav ili Hrvoje lepše ime. Pozdrav od Beograđanina iz Zagreba ;)

jovandeka

18.05.2014. 06:32

Ovaj je malo žešći U na čelu.Uz to je i velika šupčina.Kako ne može da shvati,da ako postoje U na čelu,da još u većem broju postoje jugonostalgičari i u toj "lijepoj njegovoj".Ne može ovakav čovjek koji nipodištala skupinu ljudi po svom opredeljenju da vodi ni stambenu zgradu,a kamo li da pretenduje da bude premijer.Ili u toj "lijepoj njihovoj" može i to,jer su ušli u napredni savez,EU,kojoj ne smeta to njegovoo ustašanje.

зокс

18.05.2014. 06:32

Коментар овог несрећника најбоље говори о каквој се пасмини ту ради!Уместо да покаже минимално поштовање према Југославији,јер да није било Југославије не би ни та његова назови држава постојала,он све најгоре о њој!Добро кажу стари људи,да свако покаже какав је својим речима,а понајбоље делима!

balkanac

18.05.2014. 16:00

Taj karamarko (crni marko) je potpuno lud.On bi pod hitno trebao da ode kod psihilatra!!!!!

Стиг'о Брат Марко из АМЕРИКЕ!

15.06.2015. 17:04

Ovaj baja je Hrvatski Voja Seselj.