Da li ovo znači da crnogorska vlada POPUŠTA? Premijer pristao na sve USLOVE koje je mitropolit Amfilohije postavio da bi se sastanak održao

Novosti Online/M.S./V.K.

13. 02. 2020. u 21:07

Да ли ово значи да црногорска влада ПОПУШТА? Премијер пристао на све УСЛОВЕ које је митрополит Амфилохије поставио да би се састанак одржао
Na poziv premijera, sutra će se sastati članovi Episkopskog Saveta SPC sa Duškom Markovićem i delegacijom Vlade Crne Gore
Na poziv premijera, sutra će se sastati članovi Episkopskog Saveta SPC sa Duškom Markovićem i delegacijom Vlade Crne Gore.

Mitropolit je u pismu od pre nekoliko dana saopštio da Mitropolija i ostale Eparhije SPC u Crnoj Gori ostaju otvorene za sastanak ali pod uslovom da prisustvuju svi članovi Episkopskog Saveta SPC u Crnoj Gori.

„Ukoliko ste spremni da prvenstveno razgovarate o Zakonu kao uzroku problema i načinima za njihovo rešavanje, odnosno o uklanjanju spornog Zakona, odnosno njegovih protivustavnih diskriminatornih odredbi iz pravnog poretka Crne Gore, obaveštavamo Vas da bi u tom slučaju u razgovoru sa Vama kao predsednikom Vlade Crne Gore sa nama učestvovali i njihova preosveštenstva episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije, mileševski Atanasije i zahumsko-hercegovački Dimitrije“, naveo je između ostalog u pismu mitropolit Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Darki001

13.02.2020. 23:44

Docim I'm neko nesto ponudi oni odmah skoce srbi su postali jadnici. Kakvi pregovori dogovoru zakon mora biti ukinu kakvi amandmani.

СЕНОВИЋ

14.02.2020. 07:19

Мишљења сам да због туристичке сезоне ни једнима ни другима не одговара ова фрка. Остају и једни и други без пара. Све је око шушки.