Merkel: Do poslednjeg trenutka ćemo se boriti za sporazum

Tanjug

četvrtak, 21. 03. 2019. u 13:41

Меркел: До последњег тренутка ћемо се борити за споразум

Foto Tanjug/Ap

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila kako će se ona "do poslednjeg trenutka" zauzimati da Britanija ne napusti Evropsku Uniju bez dogovora
BRISEL - Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila kako će se ona "do poslednjeg trenutka" zauzimati da Britanija ne napusti Evropsku Uniju bez dogovora.

Merkelova se obratila nemačkim poslanicima pre današnjeg samita na kome će Britanija pokušati da traži odlaganje izlaska za 30. jun 2019. godine, preneo je AP.

Kao datum izlaska Velike Britanije iz EU za sada je određen 29. mart 2019. godine, sa ili bez sporazuma.

PROČITAJTE JOŠ - Junker: Ove sedmice verovatno bez odluke o odlaganju ''bregzita''

Kancelarka je naglasila da će je Nemačka pripremila "mere za vanredne situacije" kako bi se izborila sa Bregzitom bez sporazuma, i dodala da će oni bez obzira na mere predostrožnosti "do poslednjeg sata" raditi na tome da plan za vanredne situacije ne stupi na snagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

21.03.2019. 14:17

g.Merkel gotovo je idete u proslost zato na vreme zovite Vucica da vam obezbedi jednog sarplaninca evo neka se zove Masa , Putinov je Pasa , pa sa njim u setnju. Za koju godinu ljudi ce zaboraviti da ste uopste i postojali.

mama

21.03.2019. 17:04

I mi cemo gospodjo Merkel da se borimo da se Kosovo i Metohija vrate u maticu kao sto se istocna Nemacka spojila sa zapadnom. To nemojte zaboraviti nikad!!!

dobrovoljac

21.03.2019. 18:37

Penzija gospodjo Merkel pa da nas i vi sjasete mada niste bili ni upola losi kao Bil Clinton,Madeline Olbrait i Tony Blair tako da .....