OVU BILJKU ZOVU BOŽJI DAR: Odoleva zimi, raste svuda i ima brojna lekovita svojstva

Novosti online

21. 10. 2020. u 19:26

OVU biljku još zovu i milost Gospoda, Božji dar, koren za oči ili zlatni koren. Sve nam ovo govori koliko je cenjena i poštovana. Međutim, danas mnogo manje nego pre zato što je farmaceutska industrija „proterala“ sve vredne lekovite biljke.

ОВУ БИЉКУ ЗОВУ БОЖЈИ ДАР: Одолева зими, расте свуда и има бројна лековита својства

Foto: EPA

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžast sok.

Moć i lekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ova biljka za vas. Ona otklanja  kurje oči i bradavice i sprečava maljavost ruku, lica i nogu kod žena. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka delotvorno utiče na njih.

Za upotrebu se koristi cela biljka, sveža ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se leči.

Jedna ravna kašičica osušene Ruse trave staviti u 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 – 2 šolje dnevno.

(Opanak.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna