„Huavej“ registrovao novi operativni sistem Harmoni, 60 odsto brži od Androida

Novosti online

ponedeljak, 15. 07. 2019. u 23:46

„Хуавеј“ регистровао нови оперативни систем Хармони, 60 одсто бржи од Андроида

Foto Tanjug-AP

„Huavej“ je registrovao novi operativni sistem sa veoma „harmoničnim“ imenom
Kineski gigant „Huavej“ registrovao je novi operativni sistem koji se zove Harmoni i koji bi mogao da bude alternativa za Android.


Operativni sistem je registrovan u Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije i nije prvi operativni sistem kompanije „Huavej“. Ranije je kompanija već registrovala SO brand i HongMeng.


PROČITAJTE JOŠ: Huavej: Mi smo žrtva nasilničkog ponašanja Amerike


Operativni sistem Harmoni za mobilne telefone mogao bi da bude spreman do kraja godine za kineske korisnike, kaže Ju Čengdong, izvršni direktor „Huaveja“. Distribucija za druge zemlje sveta mogla bi da počne u prvom kvartalu 2020. godine.


U „Huaveju“ tvrde da je operativni sistem 60 odsto brži od Androida. Međutim, Android ostaje njegov prvi izbor za pametne telefone u slučaju da se sukob sa Vašingtonom reši, kažu predstavnici „Huaveja“.


Kineska kompanija je sredinom maja uvrštena je na crnu listu Vlade Sjedinjenih Država, što joj ne dozvoljava da posluje sa američkim kompanijama. Sankcije zabranjuju tehnološkom gigantu da koristi proizvode kao što su Android i Vindouz, tako da je „Huavej“ počeo da radi na internom operativnom sistemu za zamenu Androida u svojim budućim uređajima.


(sputniknews.com)
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Гоца Н.Љ

18.07.2019. 16:27

Svaka čast! Samsung, Nokia, Motorola- gde su pozicionirani?Imam Huawei dugo, pa da citiram predhodnika "ŠAH-MAT"

Huawei

18.07.2019. 23:39

Kupujem samo Huawei # Sve drugo CIA rutinski hakuje .Madam se da ce Huawei razbistri software za identifikaciju baznih stanica danas bilo Koja Kazna bazna stanica moze da iskopira ceo Telefon jer nedostoji Firewall koji blokira sami baznih stanicu # TPhone to Phone close sistem je buducnost da samo telefon koji je autorizovan moze da pristup tvom telefonu