PRESUDA Okružnog suda u Banjaluci: Psihijatrisko lečenje za sina koji je majku udarao satarom u glavu

NovostiOnline/S.M.

ponedeljak, 15. 06. 2020. u 14:56

ПРЕСУДА Окружног суда у Бањалуци: Психијатриско лечење за сина који је мајку ударао сатаром у главу

Foto Depositphotos

Veće Okružnog suda u Banjaluci izreklo je danas meru obaveznog psihijatrijskig lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Emiru B. (45)
Veće Okružnog suda u Banjaluci izreklo je danas meru obaveznog psihijatrijskig lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Emiru B. (45) koji je 16. marta ove godine u neuračunljivom stanju pokušao ubiti majku Raziju I. (75). Bio je optužen da ju je prvo udario satarom, a onda pokušao zadaviti kaišem stežući je oko vrata. Optužnica je teretila Emira B. da je u martu ove godine, zbog ličnih problema i teške porodične situacije, počeo da planira majčino ubistvo, te da je 16. marta oko 20 sati došao u njihov stan u banjalučkom naselju Borik u alkoholisanom stanju. Nakon kratke svađe, majka je otišla u kupatilo, a on uzeo sataru i krenuo za njom, ugasio svetlo, te je udario više puta u glavu.

- Potom je uzeo kaiš, stavio joj oko vrata i počeo stezati, a kada su joj usne poplavele i počela krkljati, odustao je, te pozvao Hitnu pomoć i policiju, navodi se u optužnici i zaključuje da je Emir optužen da je u neuračunljivom stanju počinio pokušaj ubistva.

Oštećena Razija I., koja je kritičnog događaja zadobila lake telesne povrede, tokom svedočenja u banjalučkoj sudnici sinu je govorila “zlato moje”, te navela da se ranije nikada nisu bilo u svađi i da su bili u dobrim odnosima, kao i da ne strahuje od sina niti mogućnosti da opet žive zajedno.

Na kraju njenog ranijeg svedočenja, optuženi joj je rekao: “Mama, volim te puno”.

Neuropsihijatar i sudski veštak je na ranijem ročištu ocenio da optuženi ima retko oboljenje - teški duševni poremećaj sa sumanutom idejom milosrđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije