Bilans u Srpskoj: Preminuo jedan, tri pozitivna slučaja

Novosti online / O. M.

27. 05. 2020. u 11:02

Биланс у Српској: Преминуо један, три позитивна случаја

Foto D. Pozderović

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj preminuo je muškarac iz Doboja, koji je bio pozitivan na virus korona, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj preminuo je muškarac iz Doboja, koji je bio pozitivan na virus korona, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Od početka epidemije u Srpskoj je preminulo 108 ljudi, dok se 801 oporavilo.

Od poslednjeg epidemiološkog izveštaja registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom, što je ukupno 1.374 osobe. Testirano je 449 osoba, a pozitivne su tri žene iiz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića.

- Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata. Na Odeljenju KOVID 19 hospitalizovana su 22 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta - saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

U objektima za izolaciju, gde se nalaze zaraženi bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom, nalazi 147 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj je trenutno 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije