U Srpskoj na virus korona pozitivno još 13 osoba, dvoje na respiratorima

O. M.

subota, 23. 05. 2020. u 10:06

У Српској на вирус корона позитивно још 13 особа, двоје на респираторима

Foto: D. Pozderović

U poslednja 24 sata izvršena su 524 laboratorijska testiranja, a pozitivno je osam žena i pet muškaraca

U Republici Srpskoj na virus korona pozitivno je još 13 osoba, što je ukupno 1.351 zaraženih. Od posledica KOVID-19 umrlo je ukupno 100 ljudi, dok se 737 ljudi oporavilo.

U poslednja 24 sata izvršena su 524 laboratorijska testiranja, a pozitivno je osam žena i pet muškaraca. Po tri osobe su iz Prijedora i Banjaluke, po dve iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice i Prnjavora.

- Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama - saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U UKC RS ukupno leči 68 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na korona virusa. Na Odeljenju KOVID 19 hospitalizovano je 27 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan. Na respiratorima su dva pacijenta i jedan na neivazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije je 17 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odjelu pulmologije 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju zbrinuto je 49 pacijenta sa KOVID 19. U Opštoj bolnici Trebinje 12, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru 17, u JZU "Bolnica Gradiška" pet i u Univerzitetskoj bolnici u Foči dva pacijenta.

U objektima za izolaciju, u kojima su pozitivne osobe bez simptoma, nalazi se 171 osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 osoba, a nadzor je završen kod 31.149 osoba. Na virus korona testirano je ukupno 24.012 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije