Stevo sahranio virus korona: Banjalučanin napravio NADGROBNI SPOMENIK za svetsku pošast kao simbol pobede (FOTO)

Novosti Online / S.M.

nedelja, 03. 05. 2020. u 13:13

Стево сахранио вирус корона: Бањалучанин направио НАДГРОБНИ СПОМЕНИК за светску пошаст као симбол победе (ФОТО)

STEVO Selak sa spomenikom foto SRNA

Banjalučki samouki vajar Stevo Selak odlučio da simbolično “sahrani” virus korona
Banjalučki samouki vajar Stevo Selak, nakon što je izvajao predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa, nedavno i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, a sada je odlučio da simbolično “sahrani”  virus korona. On je napravio svojevrsni nadgrobni spomenik virusu korona u znak pobede nad tom pošasti, a ljudima je poručio da nema čega da se plaše, ako u duhovnom i fizičkom smislu budu jačali sebe i svoj imunitet i pridržavali se preventivnih mera. Selak smatra da su zdravstvene mere korisne, posebno kada je reč o držanju distance i smanjivanju socijalnih kontakata i okupljanja.

– Treba ih ispoštovati i može se izdržati taj jedan mesec dok se stanje ne smiri. Eto, ja sam za ovo vreme prvi put posijao baštu, pravio neke nove kipove, vozio bicikl, pisao, kopao kanal… I porodične veze sam učvrstio, jer smo više sa decom, ispričao je Selak za Srnu.

Samouvereno navodeći kako je napravio prvi spomenik koroni u svijetu i tako virus simbolično “sahranio”, Selak pojašnjava da je to učinio od vajarskog gipsa nanesenog na zavarenu metalnu konstrukciju, a onda je sve to lepo oblikovao, stilizovao i ofarbao.

Spomenik virusu, koji je postavljen u Selakovom dvorištu na Paprikovcu, privlači pažnju prolaznika.

 – Kod gotovo svakog prolaznika, koji ga uoči, pojavi se osmeh na licu, što mi je i bio cilj. Nije da se toga iko plaši, naglašava Stevo.


On kaže da nema strah od korone, pogotovo jer je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima, o čemu je napisao “Knjigu” života” u kojoj je naveo da se smrti ne treba plašiti, jer je duša večna.

– Blizu “korona spomenika” je kip Isusa, koji se moli, i to je neka univerzalna poruka. Svi znaju da se Hristos ničega ne plaši, pogotovo ne nekog virusa. A čovek koji iskreno veruje u Isusa i u vaskrsenje, te poštuje Boga, nema strah, tvrdi Selak.
On dodaje da je situacija u vezi sa korona virusom zaustavila globalizam i ojačala suverenost mnogih država, među kojima je i Republika Srpska.

Selak kaže da je zbog virusa manje zagađivanja prirodne sredine i više ekonomskih problema, ali da ne treba dozvoliti da korona nekim lošim ljudima postane izgovor za neke loše poteze.


Ovaj Banjalučanin pravio je proteklih godina kipove predsjednika Rusije Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa, čime je izazvao pažnju regionalne javnosti, nedavno je izvajao i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

– Iako svi govore da je totalitaran i desničar, Un je primer predsednika koji voli svoj narod i zbog toga je mnogima, pa i meni, simpatičan,ističe Selak.

Komentari (2)

Шатор

03.05.2020. 13:54

Жив и здрав био земљаче, прави си момак.