Pretio bombom kad mu je naloženo da ukloni smeće iz dvorišta: Policija ga uhapsila

R.S. - D.L.

sreda, 29. 04. 2020. u 13:31

Претио бомбом кад му је наложено да уклони смеће из дворишта: Полиција га ухапсила

Foto: D. Lalić

Policija brzom intervencijom srečila Draška V. iz mesta Ramići kod Banjaluke da aktivira bombu

Pripadnici PU Banjaluka su jutros brzom intervencijom srečili Draška V. iz mesta Ramići kod Banjaluke da aktivira bombu. Kako saznajemo, on je ovu eksplozivnu napravu izvadio nakon što su mu policajci i ekološki inspektori došli u dvorište sa nalogom za uklanjanje smeća i sekundarnog otpada iz dvorišta.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da su jutros oko 8.40 časova u mestu Ramići kod Banjaluke policijski službenici mesno nadležne policijske stanice pružali asistenciju Odelenju za inspekcijske poslove Grada Banjaluka.

-Tom prilikom je osumnjičeni, u cilju sprečavanja službene radnje, pretio da će aktivirati eksplozivnu napravu – bombu i lišiti se života. Brzom intervencijom policijskih službenika je uhapšen, a pronađena je i oduzeta bomba - saopšteno je iz PU Banjaluka.

O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, a protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti .

Meštani Ramića za Novosti su ispričali da se u dvorištu osumnjičenog već duže vremena nalazi velika količina smeća i raznog otpada, kao i da su u dvorištu viđali čopore pasa, a da su jutros pripadnici Odelenja za inspekcijske poslove na ovu lokaciju došli sa više kamiona, kako bi uklonili otpad.