U skladu sa obećanjem,od martovske plate srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika isplaćena je jednokratna pomoć za osam višečlanih porodica u Republici Srpskoj, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.


Pomoć je isplaćena juče, a sredstva u iznosu od po 450 KM biće uplaćivana porodicama i naredna tri meseca, navodi se u saopštenju.


Pomoć je uplaćena porodici iz Čengića u Bijeljini koja ima sedmoro dece, iz Trnjana kod Doboja sa petoro dece, višečlanoj porodici iz Jelićke kod Prijedora koja takođe ima petoro dece,iz Istočnog Sarajeva sa troje dece, porodici iz Zvornika sa šestoro dece, te porodicama iz Koritak od Bileće, iz Laminca kod Gradiške i iz Banjaluke koje imaju po petoro dece.


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodikje 22. marta najavio da će svoju martovsku platu podeliti u osam višečlanih porodica u osam opština Republike Srpske.


Prema saznanjima Srne, srpski član Predsedništva BiH od početka mandata stipendira i četiri studenta i to tri iz Republike Srpske i jednog iz FBiH.