Akcija Sirano: Prljavi inspektori uzeli 20.000 KM mita!?

O. Matavulj

18. 02. 2020. u 13:04

Акција Сирано: Прљави инспектори узели 20.000 КМ мита!?

Foto: O. M.

Akcija u Banjaluci i dalje u toku i istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS trenutno pretresaju kafić "Moja kafana"

POLICIJSKI inspektori Nenad Grujić i Jelena Florijan, koji su zaposleni u Odeljenju za privredni kriminalitet PU Banjaluka, uhapšeni su u okviru akcije "Sirano" nakon što su primili mito u iznosu od 20.000 maraka.

Kako saznaju "Novosti", inspektori su uhapšeni nedugo nakon što su od jednog privrednika primili mito u označenim novčanicama. "Prljave" inspektore su u blizini restorana "Sirano" u naselju Lauš presreli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i u automobilu "reno laguna" zatekli 20.000 KM u kešu.

Pročitajte još: Akcija "Vidikovac": Otkrivena veća količina marihuane

- Akcija "Sirano" je pokrenuta nakon što je jedan od policijskih službenika došao do informacije da su njegove kolege korumpirane. Navodno su duže vreme "zavlačili" jednog privrednika i tvrdili da će ga krivično goniti, ukoliko im ne isplati traženi novac - kaže izvor blizak istrazi, navodeći da uopšte nije bilo elemenata za procesuiranje žrtve.

On navodi da su "prljavi" inspektori žrtvu praktično prevarili i naveli ga da im isplati iznos od ukupno 30.000 KM, kako bi obustavili istragu. Od toga im je 20.000 KM dao, dok je ostatak naknadno trebalo da im dostavi. Uplatu su pratili policijski inspektori u civilu koji su, nakon primopredaje novca, uhapsili osumnjičene. Tokom dana pretresen je i kafić "Moja kafana" u banjalučkom naselju Obilićevo koji je vlasništvo osumnjičenog Grujića, kao i domovi osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije