Sporazum sa narkodilerom: Osuđen na pet godina zatvora

O. M.

petak, 14. 02. 2020. u 20:41

Споразум са наркодилером: Осуђен на пет година затвора

Foto D. Pozderović

Presuda je izrečena nakon što jeAnđelko Miličević (28) sporazumno priznao krivicu. U presudi se navodi da je drogu dilovao zajedno sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem
OKRUŽNI sud u Doboju osudio je Anđelka Miličevića (28) iz tog grada na jedinstvenu kaznu od četiri godine i 11 meseci zatvora zbog trgovine drogom i nedozvoljenog posedovanja eksploziva.

Presuda je izrečena nakon što je Miličević sporazumno priznao krivicu. U presudi se navodi da je drogu dilovao zajedno sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem, i da su narkotike prodali prikrivrenim istražiteljima MUP RS. Grupa je uhapšena u junu prošle godine u akciji "Teatar".

PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE NARKODILERA: U akciji "Merlin" privedene tri osobe na području Bijeljine

U presudi se navodi da je Mitrović stupio u kontakt sa potencijalnim kupcem droge, a radilo se o imspektorima MUP RS. Preko Majstorovića je stupio u kontakt sa Miličevićem, koji im je bio dobavljač. U prvi mah policajcu su prodali 112,5 grama spida za 800 KM (8KM po gramu).

Nekoliko dana kasnije, Mitrović je istom inspektoru ponudio pola kilograma spida po istoj ceni. Nakon dogovora sa Miličevićem, rekao je da mu drogu može doneti sutradan, što je i učinio. Predao mu je 566 grama spida za iznos od 4.000 KM, a obećao je i da mu može nabaviti veću količinu, odnosno oko pet kilograma, za sedam KM po gramu.

Dva meseca kasnije Miličević i Majstorović u Karakaju kod Zvornika su nabavili 3,2 kilograma marihuane, koju su podeljenu u 12 paketa u crnoj torbi prevezli u Doboj 18. juna prošle godine. Tada ih je policija presrela i uhapsila, i oduzela torbu s drogom. Tokom pretresa, kod Miličevića je pronađeno i oduzeto još 263 grama spida, 90 grama kokaina, 1.730 evra, 1.163 KM i 6.000 dinara, kao i 2,2 kilograma vojnog eksploziva, koji su mu presudom oduzeti.

NAPAD

NAKON hapšenja Anđelka Miličevića, njegova sestra je napala novinare, odnosno snimatelje BN televizije i lokalne RTV Doboj, koji su snimali njegovo sprovođenje u tužilaštvo. Pretila je da će im "razbiti kamere", koje je potom i zgrabila. Snimatelji su uspeli da ih sačuvaju, a dalji incident sprečila je njena majka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije