U nedelju molitvena litija podrške iz Višegrada vernicima u Crnoj Gori

Novosti Online / D.L.

petak, 07. 02. 2020. u 20:10

У недељу молитвена литија подршке из Вишеграда верницима у Црној Гори
Molitvena litija podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori biće održana u nedelju, 9. februara, od manastira Dobrun do Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu
Molitvena litija podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori biće održana u nedelju, 9. februara, od manastira Dobrun do Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu.


Iz Crkvene opštine Višegrad pozivaju sve ljude da budu deo molitvene podrške vernicima u Crnoj Gori u ostvarivanju osnovnih verskih prava i sloboda.


Polazak je ispred manastira Dobrun u 12.00 časova, a skup je od 15.00 do 16.00 časova u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, gde će biti služen moleban.


Organizatori molitvene litije su sveštenstvo i monaštvo parohija višegradskih, a obezbijeđen je i prevoz sa Trga palih boraca u 11.00 časova.


U Crnoj Gori je krajem decembra prošle godine usvojen Zakon o slobodi veroispovesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.


Pročitajte još: Narod se okuplja u Banjaluci, Trebinju i Palama: Podrška vernicima u Crnoj Gori širom Republike Srpske


Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije